Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2017 17:01
Čas čtení 0:00
Tamara S.

Svůj život si bez make-upu nedokážou představit. Muži, kteří milují líčení a jsou obdivováni mnohými ženami, zavádějí nový trend

Uložit Uložené

Svou tvář zasvětili líčení, spolupracují s kosmetickými společnostmi a do jejich rukou se svěřují Gigi Hadid či Blake Lively.

I vy žijete v přesvědčení, že líčení je jen výsadou žen? Ale kdepak. Nevěřte tomu. Řasenky, pudry, korektory, tvářenky, rtěnky, lesky, podkladové báze, stíny, fixační spreje, konturovací paletky a jiné beauty věcičky se vším možným příslušenstvím jako jsou štětce, kartáče, houbičky, kleště a jiné podobné záležitosti dnes už klidně najdete i u opačného pohlaví. Nemluvíme však o maskérech jako je například Mario Dedivanovic, který konturuje obličeje Kardashiankám, ale o nových instagramových hvězdách - beauty blogerech. Ano, čtete správně a ano, představa, že váš přítel, manžel, bratr nebo spolužák se vyžívá v líčení, je opravdu bizarní. Na světě však skutečně existují chlapci a muži se zálibou v sebezkrášlování a o tom, že jim to častokrát jde lépe než mnohým ženám, vás přesvědčíme naším pořádně vymalovaným výběrem.

Manny Gutierrez

Začínáme momentálně snad tou největší hvězdou, a tou je 25letý rodák ze San Diega Manny Gutierrez. Více sledovatelů než on má už jen Bretman Rock, avšak ten se více věnuje srandičkám než serióznímu líčení, a právě proto naše volba padla na přelomového pánského ambasadora značky Maybelline. V pečlivé reklamě na řasenku Big Shot Mascara by Colossal je jeho partnerkou další beauty hvězda z řad žen Shayla Mitchell a Maybelline u nich vsadilo na přirozenost bez umělých řas. Pravidelně zásobovaný kanál tohoto YouTubera sleduje 2,5 milionu odběratelů a na Instagramu zaujal více než 3 miliony followerů.
 
Manny si odlišnost a netypické zájmy uvědomoval už v dětství, kdy pozoroval svou mámu při líčení a po neúspěšné snaze zapadnout mezi své vrstevníky a vnitřním boji s orientací, se vydal cestou, která mu byla nejbližší. Na střední škole si přiznal, že je homosexuál a přestal se vydávat za někoho, kým ve skutečnosti nemohl být. Jeho rodiče na to přišli, když mu bylo 17 a po prvotní snaze o převýchovu formou pravidelných návštěv kostela, se to rozhodli přijmout. Jeho začátky se vážou k práci v prodejnách MAC a Sephora, kde ho svět líčidel pohltil natolik, až se rozhodl zanechat studia medicíny a vydat se na dráhu bloggera. Pomocnou ruku mu podal kolega Patrick Starrr, o kterém se dočtete níže, a i díky němu si dnes plní svůj sen.

Alan Macias

Manny, který zazářil v reklamě na řasenku od Maybelline však není jediný a mezi muže fascinované makeupem patří i 19letý Alan Macias. Ve sbírce líčidel tohoto beauty bloggera najdete skutečně vše, co je potřeba pro vyčarování bezchybného looku pravé femme fatale. Trošku zvláštní, ale čtete správně. Alan začal s líčením ve svých šestnácti a v současnosti radí a ukazuje ženám, jak se namalovat tak, aby působily sexy, přitažlivě a záhadně. Na svém toaletním stolku má převážně rtěnky tmavších odstínů a vše, co je potřebné pro sametovou pleť. Ať se líbí, malá ukázka.

James Charles Dickinson

Přejděme k dalšímu pánovi, jehož jméno je James Charles Dickinson. V současnosti pouze 17letý James pochází z New Yorku a podobně jako výše zmíněný Manny, i on má za sebou úspěch v podobě spolupráce s kosmetickou společností. V říjnu si ho za svého pánského modela vybrala značka CoverGirl a její ambasadorka Katy Perry neskrývala nadšení z bourání nadbytečných předsudků a porušování pravidel. Navzdory tomuto úspěchu příznačným spíše pro ženy se James pro magazín Marie Claire vyjádřil, že ve svém nitru se cítí jako chlapec a sebevědomí mu neubývá ani tehdy, když na šminky úplně zapomene.

Patrick Starrr

Téměř tři miliony followerů a více než dva miliony odběratelů. 27letý Patrick Starrr, vlastním jménem Patrick Simondac, už není jen beauty blogerem, ale skutečným make-up artistou. Potkat byste jej mohli v zákulisí přehlídek na newyorském týdnu módy nebo před tváří Mariah Carey, Gigi a Belly Hadid, Kendall Jenner, Shay Mitchell, Karolíny Kurkové či Blake Lively. V mládí neměl přístup na internet, a tak si své sny o líčení plnil při sledování America's Next Top Model a Miss Universe. Na střední škole hrával na klavír a v divadelních představeních, kam se vážou i jeho zkrášlovací začátky. Po skončení školy pracoval jako fotograf na volné noze a později pro společnost MAC Cosmetics. Dnes je jeho práce vyhledávaným artiklem a spolupracuje zejména se společností Benefit Cosmetics. Patrick patří k těm, kteří nosí make-up neustále a doplňují ho ženským oblečením. Od samého začátku si prý uvědomoval, že má talent a jeho jediným snem bylo proměnit ho na byznys.

Angel Merino

Další hvězdou v oddělení dekorativní kosmetiky je 27letý Angel Merino. Angel je na tom stejně jako Patrick, a tedy při své práci se nezaměřuje pouze na sebe, ale i na ženy, které se s radostí svěří do jeho šikovných rukou. K nim lze zařadit například Arianu Grande, Christinu Milian, Chanel Iman, Paulu Abdul, Tinashe a mnoho dalších známých tváří z titulků a červených koberců. K líčení se dostal v tanečním studiu a již v prvním okamžiku ho to chytlo za srdce. V současnosti má za sebou i vlastní řadu kosmetiky Artist Couture a několik naučných shows.

Thomas Halbert

Thomas Halbert je o něco méně známý a v podstatě se teprve rozjíždí, ale i tak stojí za zhlédnutí. V jeho tutoriálech totiž najdete i odvážnější a extravagantnější líčení, které byste sice nevyužili v běžném životě, ale v případě Halloweenu nebo párty mohou posloužit jako docela dobrý zdroj inspirace přesto, že je vidíte na muži. Thomas považuje svět líčení za cosi podobného světu módy. Je to podle něj výborný prostředek k seberealizaci, ale i k vyjádření vnitřních pocitů a stejnou filozofii mají i představitelé MAC Cosmetics, kteří s Thomasem navázali spolupráci.

Miguel Ghalichi

„Ano, jsem muž a nosím make-up.“ Skupinu mužů milujících barvičky nám uzavírá Miguel Ghalichi z Floridy. Jak správně tipujete, i tohoto bloggera sledují převážně ženy a hledají u něj návod a inspiraci pro barevnější líčení. Miguel se totiž nebojí experimentovat a také do denního líčení dokáže zakomponovat pestřejší oční linky a barevné stíny, které jsou momentálně in. U tohoto bloggera tutoriál nenajdete, a tak ho nahradíme tutoriálem od Bad Boosh, na kterém vystupuje jako host.

Domů
Sdílet
Diskuse