Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2017 0:40
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Dechberoucí chata na břehu jezera z České republiky, která se vyznačuje modernou a jednoduchostí

KULTURA
Uložit Uložené

Božský klid, o jakém sní většina z nás.

Nádherných víkendových sídel jsme vám za 6 let naší existence už stihli ukázat nepočítaně, ale snad žádné nás ještě neoslovilo takovým způsobem jako níže uvedený projekt. Rozlohou ne zrovna největší chata vás již od prvního okamžiku zaujme svým netypickým vzhledem a dokonalým umístěním uprostřed lesa blízko jezera. Co může být lepší pro mladou dvojici nebo klidně i pro rodinu s dětmi?
 
Je pravdou, že se zmíněnou velikostí jsme to nemysleli až tak úplně vážně, protože výměra činí slušných 42,5 metrů čtverečních, a to už není úplně nejmenší záležitost. Alespoň podle nás. Když už jsme na úvod článku vzpomínali ta léta, tak musíme zmínit také fakt, že v období vzniku našeho portálu paralelně vznikaly i návrhy k danému projektu v severních Čechách. Realizační práce byly ovšem dokončeny až v průběhu roku 2014, přičemž svou nevšední krásou nás dílo ateliéru s názvem FAM architekti okouzlí i v dnešních dnech. Hlavním faktorem je především již zmíněná poloha, vzhled a použití kvalitních materiálů ve spojení s velmi jednoduchým, až minimalistickým zařízením. Mimořádně se ceníme práce architektů, kteří se nebáli a navrhli moderní stavbu s interiérem nesoucím se na stejných designových vlnách, přičemž mu nechybí prostornost a skvostné prosvětlení díky zakomponování nadrozměrných oken. V případě nepříjemností s ostrým sluncem je samozřejmě možné použít rolety a užívat si soukromí.
 
Jak se říká - „zlaté české ručičky“ opět naplno úřadovaly a výsledkem je zajímavá víkendová usedlost, jakou zaručeně nebudete mít možnost vidět v každé druhé obci. Teď si už ale vychutnejte galerii snímků níže, o kterou se postaral fotograf Tomáš Balej.


„Cílem stavby bylo vytvořit prostor k celoroční rekreaci včetně souvisejícího zázemí, a to vše v minimální typolgii a v maximálním propojení s jezerem.“ - Krátká citace od samotných tvůrců úžasné chaty.

Pokud víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, které také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše. Děkujeme za podporu!

Domů
Sdílet
Diskuse