Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2017 10:25
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Hackeři vyhrožují Applu. Pokud jim kalifornský gigant nezaplatí, smažou prý miliony iCloud účtů

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Někdo si chce vydělat na letní dovolenou.

Pokud se někomu v nejbližších dnech zničehonic obnoví tovární nastavení a přitom vymažou všechna uložená data či soubory ve službě iCloud, nepůjde o žádnou náhodu. Americké společnosti Apple totiž v posledních dnech vyhrožuje skupinka hackerů, kteří si říkají Turkish Crime Family. A co žádají? Pokud jim gigant nezaplatí 75 tisíc dolarů v některé z kryptoměn nebo jim nedá dárkové poukázky iTunes v hodnotě 100 tisíc, mají v plánu vymazat iCloud účty patřící slušnému množství uživatelů zařízení s logem nakousnutého jablíčka. Na zaplacení výkupného zůstávají přesně dva týdny. Den D by měl nastat přesně 7. dubna.

Samozřejmě, není vyloučeno, že jde o spekulanty, kteří ani zdaleka nedisponují takovými možnostmi, o jakých řekli bezpečnostnímu týmu Apple. Díky screenshotům, kde má údajně být zachycena emailová konverzace mezi oběma stranami, víme, že některé detaily absolutně nesedí, protože hackeři pokaždé mluví o zcela odlišných číslech. Řeč tu je o množství iCloud účtů, ke kterým mají mít vzdálený přístup. Jak informuje web thehackernews.com, v jednom případě bylo zmíněných 200 milionů, v dalším 300 milionů a v jiném zase až téměř 560 milionů.

Domů
Sdílet
Diskuse