Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2017 16:27
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Austrálie neexistuje, vymysleli si ji Britové, aby zakryli genocidu vlastních obyvatel. Největší konspirační teorie rozčertila internet

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Britové to měli s Austrálií výborně promyšlené.

V dnešní době se člověku rozum zastavuje při pohledu na to, jak rychle se po internetu dokáží šířit dezinformace, polopravdy a kompletně vymyšlené zprávy. Nejhorší na celé situaci je to, že lidé jsou jim schopni uvěřit, aniž by si ověřili zdroj nebo prohlédli další weby a ujistili se, že zprávu zveřejnila média po celém světě a je založena na faktech. Nejnovějším přírůstkem a skvělým ukazatelem toho, že velká část světového obyvatelstva je neuvěřitelně naivní, se stal obyčejným příspěvek na Facebooku od mladé slečny žijící ve Švédsku Shelley Floryd. Slečna se na svém Facebooku v několika odstavcích rozepsala o tom, jak slepě věříme tomu, co nám podsouvají Britové. Shelley tvrdí, že Austrálie neexistuje a ani nikdy neexistovala a Britové si ji vymysleli, aby toto neexistující místo mohli využít jako záminku k masové genocidě svých zločinců a kriminálníků. Určitě si z hodin dějepisu pamatuješ, že Austrálie se stala kolonií britských vězňů, ale to podle Shelley není pravda.

Ani v současnosti si obyvatelé Austrálie neuvědomují, že nežijí na vlastním kontinentu a celou dobu jim Britové lhali. Všichni tví australští kamarádi jsou vymyšlení, vydává se za ně někdo jiný a namočení do největší konspirační teorie všech dob jsou samozřejmě i piloti, kteří se dnes starají o to, aby si cestující mysleli, že přistávají v Austrálii. Už na první pohled musí být každému kriticky smýšlejícímu člověku jasné, že Shelley si z celého internetu chce zřejmě dobře vystřelit a svou teorii ani nebere vážně a jen se snaží působit seriózně, což však očividně nepochopili desetitisíce uživatelů internetu. Její příspěvek již byl sdílený více než 22 tisíci lidmi a pokud odebereme část uživatelů, kteří se na něm jen chtěli pobavit, stále nám zůstává alarmující množství lidí věřících tomu, že žádná Austrálie neexistuje. Mnozí Australané se pod příspěvkem začali do Shelley navážet a všemožně se světu snaží dokázat, že jejich kontinent je skutečný a Britové si ho jen nevymysleli. A co teď dělá Shelley? Pravděpodobně se dobře baví na tom, jak desetitisíce lidí naletí jakékoliv hlouposti.

Austrálie neexistuje, vymysleli si ji Britové, aby zakryli genocidu vlastních obyvatel. Největší konspirační teorie rozčertila internet
Zdroj: Shelley Floryd
Domů
Sdílet
Diskuse