Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 14:49
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Třetí ročník ilustrátorské bitvy zná své vítěze. Podívej se na fotoreport a obdivuj výtvory šikovných umělců

REFRESHER
Uložit Uložené

Na apríla se prostorách agentury Ogilvy odehrálo nemilosrdné finále ilustrátorského battlu Raw Art Wrestling, které pořádalo vizuální studio DRAWetc. již potřetí.

Celkem osm finalistů vytasilo své nejsilnější zbraně: tablety, tužky, spreje, barvy a fixy a tradičně se utkali v bitce ve dvou kategoriích, analog a digital. Ultimátními vítězi se po 90 napínavých minutách stali Tomáš Duchek a Dalibor Krch.

Po roce soutěžení v online kolech a v semifinále, nastalo velkolepé finále. Přes 500 lidí přišlo i přesto, že venku byla první jarní sobota. Baví mě pozorovat soutěžící, jak se perou s tématem a časovým limitem. Těším se na čtvrtý ročník, kde se budeme muset hodně překonat,“ říká Hanina Větrovcová, organizátorka RAW.

Vítězné dílo Tomáše Duchka v kategorii digital

Třetí ročník ilustrátorské bitvy zná své vítěze. Podívej se na fotoreport a obdivuj výtvory šikovných umělců

Ilustrátorský masakr odstartoval ve 21:30, kdy usedli čtyři kreslíři v kategorii digital (Ondřej Dufek, KOMZ, Jakub Vykoukal a Tomáš Duchek) za své tablety, naproti nim se na vyvýšeném pódiu chopili štětců čtyři borci v kategorii analog (Tomáš Staněk, Jakub Gajdošík, Jan Gruml, Dalibor Krch). Odborná porota složená z významných českých i zahraničních tvůrců zadala krutopřísné téma Zlomená hlava.

Dle poroty nejpovedenější výtvor v kategorii analog od Dalibora Krcha

Třetí ročník ilustrátorské bitvy zná své vítěze. Podívej se na fotoreport a obdivuj výtvory šikovných umělců

Finalisté měli poté 90 minut na to, aby se s ním poprali. Pot i barvy tekly proudem. V samotném závěru večera stanuli na ilustrátorském pódiu vítězů Tomáš Duchek za digital a Dalibor Krch za analog. Oba se shodují na tom, že RAW byl jedna velká a náročná jízda, během níž poznali spoustu zajímavých lidí z oboru. Oba borci vyhráli našlápnuté grafické tablety od společnosti Wacom a také peněžní odměnu

Návštěvníci se mohli mimo jiné účastnit hodin kreslení Drink & Draw nechyběly soutěže, exhibice virtuální reality, i zkouška tabletů Wacom v praxi. Připravena byla také aukce obrazů od autorů semifinálových kol, kdy se podařilo vybrat celkem 33 700 Kč, které putují na konto neziskové organizace Kedjom-Keku.

Domů
Sdílet
Diskuse