Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2017 11:00
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Moderní usedlosti nejsou jen ve velkoměstech, čehož jasným důkazem je působivé bydlení na úpatí lesa z České republiky

KULTURA
Uložit Uložené

Rodinný typ bydlení v blízkém propojení s přírodou, v němž hraje prim moderna a dokonalá prosvětlenost.

Česká republika je opravdu plná zajímavých nemovitostí a tím nemáme na mysli jen Prahu, ale celou zemi nabízící bezpočet krásných míst. Jako jasný důkaz našeho tvrzení jsme si pro vás dnes připravili článek o sídle plném designové moderny ležícím nedaleko Havířova. Jde o projekt z portfolia společnosti Kamil Mrva Architects, jehož návrhy vznikaly ještě v průběhu roku 2010 a následná realizace probíhala v rozmezí let 2012 a 2013.

Zadání investorů bylo velmi jasné: „Rodinný dům pro konkrétní parcelu, který bude co nejvíce otevřený směrem na panorama Beskyd a bude sloužit jako domov pro manželský pár s odrostlými dětmi.“ Dvoučlenný tým architektů ve složení Kamil Mrva a Martin Rosa se ihned pustil do studií a jak budete moci vidět níže, jejich návrhy předčily všechny ostatní oslovená studia. Nedivíme se. Jednopodlažní bydlení, kterému napříč téměř celým obvodem dominuje sklo z důvodu již výše uvedeného požadavku klienta, nás prakticky ihned zaujalo. Důvodů je několik, kromě působivého a velmi svěžího vzhledu exteriéru je to určitě i lokace s přírodou „za zády“ nebo interiér s pravým puncem moderny.

„Navrhli jsme dispozici s volně plynoucím obytným prostorem, který je vložen mezi dvě horizontální desky. V centru domu je ložnice dimenzovaná tak, aby v budoucnu mohla případně sloužit jako golfový trenažér. Klidová část je orientovaná do intimního patia na severní straně objektu.“ Daným způsobem vidí své dílo samotní autoři, kteří odvedli vskutku výbornou práci. Vizí majitelů do budoucna je i dodatečná instalace bazénu, ke kterému by měla vést cestička přímo z dřevěné terasy. Více by vám už ale měly napovědět snímky umístěné v galerii níže od Kamil Mrva Architects, respektive Studio Toast.

Jak hodnotíte uvedené české sídlo vy, nám můžete napsat v komentářích.

 

Pokud víte i o jiných architektonických nebo designérských studiích z našich končin, která také stojí za pozornost širšího publika, tak neváhejte a pošlete nám tip na e-mailovou adresu uvedenou v profilu výše. Děkujeme vám za podporu a spolupráci!

Domů
Sdílet
Diskuse