Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2017 20:34
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Éra plastových lahví je už na konci. Díky jedlému obalu z mořských řas budeme pít vodu bez vytváření odpadu

TECH
Uložit Uložené

Svět jde tím správným směrem.

Ne, Elon Musk není jediný, komu na této planetě opravdu záleží. Společnost Skipping Rocks Lab se však neorientuje na zelenou energii a ani na výrobu elektromobilů, ale na eliminaci plastového odpadu, který vzniká zakoupením každé balené vody, ať už je jakkoli velká. A jak je možné vidět na videu níže, jejich způsob je výrazně odlišný od zažitých praktik.

Plast totiž přímo nahradí extraktem z mořských řas, tedy jakýmsi ekologickým a jedlým obalem v podobě průsvitného balónu, který si vložíme do úst spolu s tekutinou, respektive ji z něj jednoduše vypijeme. Ta může mít podobu čisté vody, limonády nebo dokonce i alkoholu. Celé se to jmenuje Ooho! a jeho tvůrci chtějí prostřednictvím stále probíhající crowdfundingové kampaně vysbírat dostatek finančních prostředků, aby ho mohli přinést do obchodů po celém světě a pomoci tak s redukcí plastového odpadu.
 
Ooho! představuje výsledek dva roky trvajícího výzkumu a vývoje, a aby mohli něco takového jednoho dne vyrábět v průmyslových rozměrech, museli si vytvořit i vlastní výrobní technologii, kterou si dali patentovat. Na realizaci celého projektu nyní potřebují 400 tisíc liber, přičemž značnou část už stihli vysbírat.

Domů
Sdílet
Diskuse