Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2017 15:09
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Když se na 2 minuty zastaví celá země. Izrael si připomínal oběti holokaustu dojemnou tradicí, při které vzdávají hold všichni

ZAJÍMAVOSTI IZRAEL
Uložit Uložené

Na holokaust nesmíme nikdy zapomenout.

Na zvěrstva, která spáchali nacisté v druhé světové válce, nesmíme jako společnost nikdy zapomenout. V koncentračních táborech umírali nevinní lidé a zejména Židé, jichž zemřelo přibližně šest milionů jen během holokaustu. Celý svět si připomíná to, co se za holocaustu událo ještě v lednu, ale v Izraeli se vzpomínkový den každý rok posouvá a letos připadl na období mezi 23. a 24. dubnem. Důležitou částí vzpomínkových ceremonií jsou i tradiční dvě minuty ticha, během nichž všichni svorně vzpomínají na své předky a na to, co všechno si vytrpěli. Z Izraele se pak na internet dostalo dojemné video zachycující několik míst právě během dvou minut ticha, kdy se celá země jednoduše zastaví. Na cestách ustane provoz, lidé vystupují ze svých aut a všichni solidárně stojí a přemýšlejí nad tím, jaké štěstí dnes máme, že nás nikdo nechce systematicky vyvraždit jen kvůli příslušnosti k národu či vyznání. A snad to tak i zůstane.

Domů
Sdílet
Diskuse