Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. května 2017 18:19
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Na internet prý unikl finální design iPhonu 8. OLED displej by měl pokrývat téměř celou přední stranu

TECH
Uložit Uložené

Asi se díváme na konečnou podobu očekávaného smartphonu.

Tak jsme se prý konečně dočkali. Internetem podle všeho koluje maketa jednoho z prototypů osmičky s podobou, s jakou by měla přijít i její finální verze. Samozřejmě, pár drobných vizuálních či konstrukčních změn se zřejmě stále dá očekávat, nepůjde však už o žádné velké zásahy. Vyfocenou a zároveň celkem důvěryhodně vypadající maketu iPhonu 8 publikoval web BGR

Jak je tedy možné vidět, hlavní charakteristické rysy těla by měly zůstat víceméně zachovány, čímž mám na mysli křivky i samotný tvar. Hlavní fotoaparát většího modelu iPhonu 8 Plus se trošku přemístí, tedy konkrétně pouze jeden objektiv, který se na čerstvých záběrech objevil přímo pod tím druhým.
 
O velikosti displeje mnoho nevíme, ale ze starších renderů (níže) od Benjamina Geskina vyplývá, že bude pokrývat téměř celou přední stranu konstrukce, čili můžeme zapomenout i na roky zažité domovské tlačítko, protože ho tak nahradí digitální alternativa. Není totiž moc na výběr, konkurence nastavila při poměru mezi tělem a displejem laťku skutečně vysoko.

Mnozí analytici navíc očekávají, že Apple letos vymění původní zobrazovací technologii za modernější alternativu s lepším energetickým managementem (při zobrazení černé se vypínají pixely, takže kromě šetření vypadá jako skutečná černá), které říkáme OLED. Kalifornský gigant si prý od Samsungu teprve nedávno objednal pořádně slušnou hromádku panelů, aby je následně použil při montáži nadcházející generace svého high-end smartphonu.
 
Únik je ale třeba stále brát s určitou rezervou, přestože je oficiální představení již téměř za rohem. Podobné situace nastaly i u některých předchozích generacích, díky čemuž jsme znali jejich podobu ve značném předstihu, než ostřílený výrobce z USA původně plánoval.

Domů
Sdílet
Diskuse