Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. května 2017 19:48
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Žena se polila kávou a od Starbucks vysoudila 100 tisíc dolarů. Incident svedla na netěsnící víčka

ZAJÍMAVOSTI STARBUCKS
Uložit Uložené

Nápoj měl v té chvíli teplotu téměř 90 stupňů Celsia, což Joanne způsobilo popáleniny prvního a druhého stupně.

Matka tří dětí Joanne Mogavero vyhrála soudní spor se společností Starbucks poté, co si na sebe ještě v roce 2014 vylila horkou kávu. Nápoj měl v té chvíli teplotu téměř 90 stupňů Celsia, což Joanne způsobilo popáleniny prvního a druhého stupně, a tak se logicky rozhodla zažalovat Starbucks a vysoudit za své zranění alespoň nějaké bolestné a odškodné. Problém podle Joanne a její obžaloby představovalo víčko na kelímku, které buď nebylo dobře nasazené, nebo prostě nefungovalo správně, protože právě víčko z vrchní části poháru odskočilo a dovolilo kávě, aby se na Joanne vylila.

Starbucks se během soudního procesu přiznalo, že každý měsíc dostane od svých zákazníků přibližně 80 stížností na to, že jejich víčka nefungují, a nápravy chtěla Joanne docílit v rámci své žaloby, protože Starbucks by podle ní měl jasně uvádět, že víčko nemusí držet a může odskočit, takže si lidé musí dávat větší pozor. Porota zatím postižené ženě udělila odškodné v celkové výši 100 tisíc dolarů (zhruba 2,36 milionu korun), přičemž 15 tisíc z toho bylo určeno na zaplacení zdravotní péče a dalších 85 tisíc jako kompenzace za bolest a nepříjemnosti. Starbucks se však proti rozsudku podle všeho plánuje odvolat.


Domů
Sdílet
Diskuse