Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2017 14:48
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

200 tisíc uměleckých děl na jednom místě? Moravská galerie na internetu zpřístupnila svoje sbírky

KULTURA UMĚNÍ
Uložit Uložené

Moravská galerie se rozhodla zveřejnit svoji vzácnou sbírku na internet.

Moravská galerie se pyšní nově spuštěním online katalogem svých sbírek. Po vzoru světových galerií jako Guggenheim Museum v New Yorku, která má v katalogu zpřístupněna přes dva miliony položek nebo Albertina v rakouské Vídni, oplývající přes 90 tisíci uměleckých děl, se rozhodla také k posunutí do digitální doby.

Prostřednictvím webové stánky Moravské galerie se tak můžeš dostat k více než 200 tisícům sbírkám. Touto skvělou novinkou se galerie obdarovala ke dvousetletému výročí fungování sbírky, která vznikla vytvořením prvního zápisu do inventární knihy.  

200 tisíc uměleckých děl na jednom místě? Moravská galerie na internetu zpřístupnila svoje sbírky
Zdroj: Moravská galerie

Online sbírka obsahuje všechny možné styly vizuálního umění od volného umění, tedy malbu, kresbu, grafiku a plastiku od nejstaršího období po současnost až po fotografii, užité umění, grafický design a architekturu. Rozdělení katalogu je kromě kromě zmiňovaného žánru možné taky podle autora, techniky, námětu, místa vzniku apod. Každá položka obsahuje kromě samotného díla také několik základních informací.

Domů
Sdílet
Diskuse