Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2017 18:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

IKEA se chystá i do center měst, protože zákazníci milují její jídlo. V restauracích nábytek nekoupíš, ale kuličky si vychutnáš

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Švédský obchodní dům zvažuje restaurační expanzi.

Návštěva obchodního domu IKEA se obvykle neobejde bez toho, aby člověk nezašel do restaurační části a neobjednal si jedno z kultovních jídel, které švédská společnost nabízí. IKEA jednoduše svými charakteristickými jídly dokáže zákazníky zaujmout natolik, že se mnozí z nich vracejí jen kvůli tomu, aby se najedli a přijdou i bez nutnosti nakoupit nějaký nábytek. Jak informoval portál Etrend.sk, slovenské statistiky hovoří jasnou řečí, když jednu ze součástí IKEA nabízející jídlo či pokrmy navštívilo za rok 2016 přibližně 1,4 milionu lidí a snědlo se dohromady až 78 tun masových kuliček, takže Slovákům (a nejen jim) švédské speciality očividně zachutnaly a IKEA si to postupně začíná uvědomovat.

Na webové stránce Igelitka.com se objevily i informace o tom, že až 30 procent zákazníků do obchodního domu přijde jen kvůli jídlu, a i když se společnost na svou restaurační část nikdy nedívala jako na příležitost dostat se mimo obchodních domy, postupně se atmosféra mění. Na internetu se už povídá o tom, že IKEA plánuje v budoucnu prorazit i se samostatnými restauracemi, takže pokud se o několik let člověk vydá do Ikey, nemusí to být jen kvůli nákupu nábytku, ale klidně bude moci vyrazit někde do centra, aby si nechal naložit pořádnou dávku masových kuliček a zajedl to smaženým sýrem, který bys jen tak mimochodem v menu švédských poboček hledal jen velmi těžko.

IKEA se chystá i do center měst, protože zákazníci milují její jídlo. V restauracích nábytek nekoupíš, ale kuličky si vychutnáš
Zdroj: Flickr
Domů
Sdílet
Diskuse