Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2017 13:48
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Řidiči MHD ve Francii dostali zákaz nosit kraťasy. Muži proto přišli do práce v sukních

ZAJÍMAVOSTI FRANCIE
Uložit Uložené

Francouzští řidiči vyřešili problém s vedrem po svém.

Stejně jako u nás, i ve Francií se šíří vlna veder. S vysokými teplotami lidé bojují jak na ulici, tak o to víc potom v prostředcích městské hromadné dopravy, ve kterých se často vůbec nedá být. A co teprve řidiči tramvají a autobusů? Ve Francii ve městě Nantes musí nosit jednotné oblečení přidělené dopravní autobusovou společností, ale kraťasy do tohoto stejnokroje nepatří – dokonce je mají přísně zakázány. Řidiči proto byli nuceni nosit dlouhé kalhoty. Pak je ale napadlo, jak tento problém důmyslně vyřešit. 

Protestně proto přišli do práce místo svých typických černých kalhot v sukních, aby upozornili na nesmyslnost zákazu, který je v práci značně omezuje.

Naše kolegyně mají jako součást svého firemního oděvu sukně. My takovou rovnocennou náhradu ale nemáme,“ nechal se slyšet zástupce řidičských odborů CFDT Gabriel Magner, který se snaží nošení šortek v pracovní době prosadit. Teplota za čelním sklem autobusu prý může přesáhnout až 50 stupňů Celsia.

Už tak máme dost komplikací s agresivními cestujícími. Nošení adekvátního oblečení by nám mohlo trochu ulevit,“ řekl Magner. 

Domů
Sdílet
Diskuse