Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2017 14:47
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tropické teploty by měly už dnes v noci vystřídat silné bouřky! V Česku se konečně ochladí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Skvělá zpráva pro všechny vyznavače firemních klimatizací a větráků u počítače

Teploty tento týden přesahují 34 stupňů Celsia na celém území naší republiky. Český hydrometeorologický ústav dnes vydal skvělou zprávu, podle které by současné vysoké teploty měly konečně na nějakou chvíli ustát. Českou republikou totiž mají projít od západu silné bouřky. Dojít k nim má během noci ze čtvrtka na pátek a doprovázet je budou nárazy větru až 70 kilometrů v hodině. Přidat by se měly dokonce i kroupy. 

Napršet by mělo až 25 litrů na metr čtvereční. Do Krušných hor na severozápadě Čech by měly přijít i silnější bouřky s nárazy větru dosahujících 90 km/h. 

Tropické teploty by měly už dnes v noci vystřídat silné bouřky! V Česku se konečně ochladí
Zdroj: Unsplash/Pixabay

Na naše území přijde bouřka po sedmé hodině odpolední. Pak by se měla pozvolna přesunout přes celé území Česka až na Moravu a Slezsko. Tam by přívaly deště měly přijít někdy v druhé polovině noci a přetrvávat by měly až do pátečního rána. Český hydrometeorologický ústav dále varuje obyvatele Karlovarského a Ústeckého kraje, kde by mohly silné přeháňky i zatopit sklepy. Pršet tam bude od čtvrteční sedmé odpolední až do čtvrté hodiny ranní. Více informací o počasí na českém území najdeš z první ruky na oficiálních stránkách ČHMÚ.

Domů
Sdílet
Diskuse