Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2017 16:28
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Red Bull Music Academy se vrací po 20 letech do Berlína. Na třicetidenním hudebním festivalu si můžeš zahrát i ty

HUDBA
Uložit Uložené

Od 15. června do 4. září můžete zasílat své demo nahrávky, z nichž porota vybere 60 šťastlivců.

Red Bull Music Academy se vrací do své kolébky – Berlína, kde se před 20 lety konala úplně poprvé. Světovou sérii koncertů, workshopů, klubových nocí a seminářů, hostící muzikanty napříč kontinenty, přivítá německé hlavní město v roce 2018. Aplikační fáze začíná ale už nyní, a to od 15. června do 4. září 2017.

Tokio, New York, Melbourne, Kapské Město, Paříž, São Paulo a loni Montréal. Red Bull Music Academy za úctyhodnou dobu své existence obletěla doslova svět a nyní zatoužila po návratu na místo, kde spatřila světlo světa – do Berlína. Ve skutečnosti jej ale nikdy neopustila díky tamější propojené síti hudebníků, umělců, majitelů vydavatelství a klubových manažerů, s nimiž Red Bull Music Academy spolupracovala po celou dobu svého fungování. A byli to stejní lidé, kteří se podíleli na tom, jak berlínská hudební scéna vypadá v současnosti – jako místo vhodné pro experimentování a uměleckou svobodu.

Red Bull Music Academy se vrací po 20 letech do Berlína. Na třicetidenním hudebním festivalu si můžeš zahrát i ty

Red Bull Music Academy je třicetidenní hudební festival, který na jednom místě spojuje muzikanty různých hudebních žánrů i národností a jenž v současné době spouští registraci, z níž vzejde 60 šťastlivců, kterým akce může změnit doslova život. Cesta je otevřena instrumentalistům, vokalistům, DJs i producentům jakékoli profesionální úrovně. Stát se součástí velké mezinárodní rodiny můžete klidně i vy. 

Od 15. června je možné na této webové stránce stáhnout přihlášku, kterou je třeba odeslat nejpozději do 4. září 2017. Zájemci zároveň musí k přihlášce přiložit vlastní demo nahrávku o délce maximálně 30 minut, a to buď na výše uvedené stránce, nebo poslat na CD. Porota Red Bull Music Academy vybrané účastníky oznámí na začátku roku 2018. 

Red Bull Music Academy představuje unikátní možnost se setkat s lidmi, kteří v hudebním průmyslu něco znamenají. Přednášky o hudební historii, výměna zkušeností, praktické lekce, večerní a noční sessions a na ně navazující koncerty, klubové noci a výstavy, to je jen část z bohaté programové nabídky. V Berlíně se brány Red Bull Music Academy otevřou od 8. září do 12. října 2018, aby oslavila minulost, současnost i budoucnost hudební scény. 

Red Bull Music Academy se vrací po 20 letech do Berlína. Na třicetidenním hudebním festivalu si můžeš zahrát i ty

Jak je již tradicí, vybrané tracky nahrané v průběhu akademie se dostávají ven i mezi další posluchače. Celkem 48 nahrávek z Montréalu nese název Various Assets – NOT FOR SALE a prsty v něm mají Thundercat, Just Blaze, ‘Mad’ Mike Banks, Deradoorian, Matías Aguayo, Dorian Concept, Lucrecia Dalt, Mathew Jonson, Ango, Branko nebo Marco Passarani. Stáhnout si je můžete na RBMA Daily.

Domů
Sdílet
Diskuse