Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2017 21:18
Čas čtení 0:00
johnnybravo

J. K. Rowlingová prozradila, že ve skutečnosti existovali dva Harry Potterové. První z nich žil dávněji, ale měl s tím naším něco společného

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Spisovatelka se rozepsala o Harryho rodině.

Světoznámý příběh o Harry Potterovi mohl vypadat úplně jinak, než jsme dnes zvyklí. I když autorka J. K. Rowlingová delší dobu váhala, zda chce svůj svět po ukončení základní série knih nechat pokračovat, nakonec souhlasila a ve výrobě se nyní nachází několik různých děl o tom, co se ve světě mladého čaroděje dělo a diváci to zatím neměli šanci vidět. Na portálu Pottermore, kde se sdružují největší fanoušci kouzelnického světa, nejnověji J. K. Rowlingová přidala fascinující příspěvek, v němž vysvětlila, že současný Harry Potter nemusel vůbec existovat a mladý čaroděj původně neměl být ani zachráncem celého kouzelnického světa.


Henry Potter, familiárně nazývaný Harry, byl potomkem Hardwina a Iolanthe a mezi lety 1913 až 1921 působil v instituci Starostolec (Wizengamot), což je nejvyšší kouzelnický soud. Do povědomí veřejnosti se dostal tehdy, když se mezi ním a tehdejším ministrem kouzel Archerem Evermondem objevil konflikt a Harry ho veřejně zkritizoval za to, že kouzelnické komunitě zakázal pomáhat mudlům bojujícím v první světové válce. Jeho nebojácnost a podpora mudlovské komunity pro jeho rodinu znamenala i vyloučení ze skupiny „Sacred Twenty-Eight“, což byla skupina složená z rodin s čistě kouzelnickou krví.

Harry měl i syna Fleamonta, který se svou manželkou Euphemií žil dostatečně dlouho na to, aby viděl Jamesovu svatbu s mudlovskou dívkou jménem Lily Evans, ale ne dostatečně dlouho na to, aby se setkal s jejich vnukem Harrym (náš starý známý Harry). Oba, Fleamonta i Euphemii, zabilo onemocnění s názvem dragon pox kvůli jejich pokročilému věku a James Potter nakonec zdědil neviditelný plášť, o kterém toho už víme dost.

Fanoušci proto už nyní spekulují, co nám svým příspěvkem autorka chtěla naznačit, protože vidět i předchozí generace Harryho rodiny by vůbec nemuselo být na škodu a díky širokému záběru příběhů z kouzelnického světa bychom se v budoucnu mohli dočkat ještě pořádné nadílky filmů, seriálů či knih.

Domů
Sdílet
Diskuse