Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2017 0:40
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Slepému autistickému synovi dovolil otec během jízdy přeřadit rychlost. Upřímná radost chlapce dojme i tebe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladík je zářným příkladem toho, jak je důležité těšit se z maličkostí.

Mít postižené dítě je pro každého rodiče těžkou zkouškou. Uvědomovat si, že mu handicap neumožní žít život stejně kvalitně jako jeho vrstevníkům a nutnost větší péče není ani pro otce, ani pro matku radostná situace. Každá rodina, která takový úděl zvládá s grácií a noblesou, si zaslouží absolutorium a tu nejvyšší pozornost ze strany blízkých a kompetentních v zemi, protože mělo by být obecnou snahou společnosti dělat vše pro to, aby takoví lidé měli co nejméně komplikací již v i tak náročných chvílích.
 
Níže přiložené video ukazuje společnou jízdu autem, jehož posádku tvoří slepý autistický chlapec společně se svým otcem, který se rozhodne zpříjemnit svému synu nejbližší okamžiky a dovolí mu, aby mu přeřadil rychlost na řídicí páce. Mnoha zdravým lidem by se mohlo na první pohled zdát, že jde o banalitu, ale chlapcův výraz v tomto případě hovoří za všechno. Klobouk dolů před otcem, klobouk dolů před chlapcem i před celou rodinou. Toto jsou skuteční hrdinové dnešní doby.

Domů
Sdílet
Diskuse