Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2017 12:11
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Češi poslali 144 koz a 35 prasat na pomoc dětem do Rwandy. Vybraly se i peníze na rozvoj podnikání

ZAJÍMAVOSTI RWANDA
Uložit Uložené

Čechům není osud chudých v Africe lhostejný.

V rámci Dětského fondu OSN se Češi během léta složili na 144 koz a 35 prasat pro nejchudší rodiny a sirotky ve středoafrické Rwandě. Kampaň trvala pouhých 45 dní, a za tu dobu se podařilo vysbírat 253 785 korun, což je přibližně o sto tisíc korun více, než bylo původně v plánu. Na stránkách darujspravne.cz mohli lidé od poloviny července do 26. srpna přispět jakoukoliv částkou. Například na jednu kozu bylo potřeba poslat 905 korun, jedno prasátko vyšlo zhruba na dvojnásobek. 

I díky mezinárodní pomoci se ve Rwandě za poslední léta podařilo snížit razantně dětskou úmrtnost, i tak ale přibližně 38 procent dětí zde trpí chronickou podvýživou. Pomoc Dětského fondu OSN je navíc opravdu efektivní, na rozdíl od charitativních dodávek jídla. Po jednorázovém dodání hospodářské zvěře si musí místní pomoci sami a získávají možnost trvalé obživy. Přibližně čtvrtina vybraných peněz půjde také na komunitní spoření, které místním ženám umožní start drobného podnikání a pomáhá vytvářet rezervy pro případ nemoci či neúrody. Češi takto přispívají už několik let a díky nim ve Rwandě celé vesnice pijí čistou vodu, stovky dětí chodí do školy a více než 660 osiřelých nebo ohrožených dětí našlo náhradní rodiče. Očividně má spousta z nás stále srdce na pravém místě

Domů
Sdílet
Diskuse