Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2017 10:14
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž narval 3,5milimetrový jack zpátky do iPhonu 7. Po týdnech dřiny opravdu funguje

ZAJÍMAVOSTI IPHONE
Uložit Uložené

Scotty udělal z implementování jacku zpátky do iPhonu svoji prioritu.

Rozhodnutí odebrat ze stále aktuálního iPhonu 7 obecně používaný zvukový jack nesly miliony uživatelů těžko. Žádný z nich však svůj žal nedotáhl tak daleko jako Scotty Allen z kanálu Strange Parts. Scotty byl po odstranění 3,5milimetrového jacku skutečně zarmoucen, a tak poslední čtyři měsíce strávil předěláváním svého iPhonu tak, aby ho do něj mohl vrátit. Stálo ho to sice množství úsilí a stovky hodin času, ale Scotty nakonec ve své misi uspěl a na levé dolní straně vytvořil díky šikovnému kroku starý známý audio jack.

Jeho funkcionalitu propojil i s Lightning portem, aby mobil nebyl zbytečně zmatený při nabíjení a po investování přibližně 1 000 eur vyrobil pár speciálních plošných spojů, díky nimž umí iPhone rozeznávat připojená sluchátka od nabíječky. Věří, že s trochou štěstí by mohl svůj nápad posunout i do čínských továren, kde by se iPhone 7 i se zvukovým jackem mohl stát hitem, avšak kvůli náročnosti výroby nepředpokládá, že se o masovou výrobu někdo opravdu pokusí. Jack mu funguje bez problémů, ale pokud bys ho tam chtěl nacpat i ty, můžeš na to rovnou zapomenout, protože bez pokročilejších znalostí elektroniky se daleko nedostaneš.

Domů
Sdílet
Diskuse