Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2017 16:40
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Umělá inteligence rozpozná homosexuála jen díky fotce z Facebooku. Účes a rysy tváře prozradí téměř každého

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Projekt ze Stanfordu si poradí jak s muži, tak se ženami.

Měli jsme tu umělé inteligence, které vytvářely další umělé inteligence, programy tvořící vlastní jazyk, a tak nemůžeme očekávat, že bude laťka vždy posouvána výše a výše dalším novým systémem. Počítačový program ze Stanford Univeristy se naučil rozpoznávat sexuální orientaci lidí jen podle jejich tváře, stačí mu k tomu fotografie na sociálních sítích, ať už jde o Facebook nebo jakékoliv online seznamky. Fotografie však musí být zachycena zepředu. Umělá inteligence pochází z klávesnice programátorů a inženýrů a homosexualitu u mužů zvládne rozpoznat s úspěšností 91 %, informovala Česká televize. Ženy jsou však o něco větší oříšek, percentil úspěšnosti dosahuje jen 84. Vše se přitom měřilo na vzorku 35 000 profilů. 

Program hledá v tvářích lidí takzvané abnormality, tedy něco, v čem se homosexuálové odlišují od heterosexuálů. Výsledky zveřejněné v časopise Journal of Personality and Social Psychology tvrdí, že homosexuálové jsou pohlavně atypičtí. Gayové vypadají více žensky, lesby zase o něco mužštěji. Tam to však nekončí, homsexuální muži mají většinou užší brady, delší nosy a protáhlejší čela. Lesby zase disponují mohutnějšími bradami a menšími čely ve srovnání s většinou žen.

Umělá inteligence rozpozná homosexuála jen díky fotce z Facebooku. Účes a rysy tváře prozradí téměř každého
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse