Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2017 16:46
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

8. série Game of Thrones se bude natáčet do konce léta 2018. Premiéry se tak dočkáme až v roce 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Potvrdili to samotní herci. Proč tomu tak je?

Oficiální to ještě není, ale je to téměř jisté. Poslední, 8. série Game of Thrones, skutečně zažije svou premiéru až v roce 2019. Mohou za to dva faktory. Jeden z nich je zcela jasný a týká se velikosti, délky a náročnosti natáčení bojových scén, kterých bude zřejmě mnohem více než v předešlých sériích, no a o druhém se rozkecali herci Davose a Joraha. Jde o to, že až dosud se mohly používat dva štáby, a tedy se současně mohly natáčet dvě dějové linky v odlišných lokacích. Vzhledem k faktu, že se v 8. sérii téměř všechny postavy setkají a budou se objevovat bok po boku, není možné využívat dvě „filming units“. Natáčení se tedy protáhne i z tohoto důvodu. No a potvrzeno je už i to, že každá epizoda bude mnohem delší, než je zvykem. Nakonec, až dosud se natáčelo po dobu 6 měsíců a šlo o 10dílné série. Zato 8. série se začíná natáčet už tento měsíc (dnes probíhá čtení scénáře a celkový brainstorming herců ohledně jednotlivých pasáží a dialogů v Belfastu), přičemž skončit se má také během či koncem léta.

Následně bude HBO čekat snad nejnáročnější post-produkce v dějinách jejich televizní tvorby. Kromě jistého střetu draků a celého Westerosu s Night Kingem nás možná ještě čekají nějaké podlé kroky Cersei, v každém případě budou mít „trikaři“ co dělat. Je nepravděpodobné, že se to všechno stihne udělat do půl roku, takže je rozumné očekávat premiéru 8. série až na rok 2019. Později než na jaře to ale určitě nebude.

Domů
Sdílet
Diskuse