Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2017 11:23
Čas čtení 0:00
Radka T.

Výrobce vibrátorů čelí velkému skandálu. Tajně měly nahrávat zvuky svých uživatelů

TECH
Uložit Uložené

Společnost ujišťuje, že na jejích serverech nejsou žádné lechtivé soubory.

Moderním technologiím se začínají přizpůsobovat i sexuální hračky či pomůcky, a tak se dalo čekat, kdy spatří světlo světa pikantní skandál. O ten se postarala společnost Lovense, jelikož její vibrátory měly tajně nahrávat zvuky uživatelů. Výrobky firmy původem z Hongkongu totiž umožňují partnerům sdílet své intimní chvilky na dálku díky propojení vibrátoru s mobilní aplikací.

Propojení erotických pomůcek a mobilní aplikace s sebou může nést jistá rizika. Ten, kdo se rozhodne něco takového vyzkoušet, musí mít velkou důvěru ve výrobce. Ale i ta může velmi snadno selhat. O tom se na vlastní kůži již přesvědčilo pár lidí.

Se svou negativní zkušeností se podělili šokovaní uživatelé na sociální síti Reddit. Jeden uživatel se přiznal, že v místní složce aplikace našel 6minutovou nahrávku. Jiní uživatelé se shodli v tom, že aplikaci sice umožnila přístup ke kameře a mikrofonu, ale za účelem používání chatu a posílání záměrných hlasových klipů. Mobilní aplikace určená pro ovládání vibrátoru na dálku namísto toho bez souhlasu uživatelů nahrávala jejich zvuky. Nahrávky se pak automaticky uložily do telefonů.

Na stížnosti a kritiku zareagovali i představitelé Lovens. Podle nich šlo o drobnou softwarovou chybu, navíc, jen u těch, co mají Android. Uživatele uklidnili, že na jejich servery nebyly zaslány žádné údaje a informace a že nahrávky existují jen dočasně. Chybu má napravit nová aktualizace. Zástupce společnosti ujišťuje, že chyba již byla odstraněna a vyrovnávací paměť bude od nynějška vždy vymazána. Podobné incidenty by se tak už prý neměly opakovat.

Domů
Sdílet
Diskuse