Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2017 20:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rus si chtěl udělat selfie s granátem, ale předtím ho odjistil. Budoucí vítěz Darwinovy ceny chtěl fotku poslat kamarádům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vyfotit se s granátem není už od začátku dobrý nápad.

Je pochopitelné, že se lidé v době sociálních médií pokoušejí své okolí zaujmout opravdu bláznivými způsoby, ale kdyby se hned dnes hlasovalo o novém vítězi Darwinovy ceny, určitě by ji vyhrál 26letý Rus Alexander Chechik. Chlapík žijící ve městě Labinsk nedaleko Černého moře získal granát a s největší pravděpodobností nechtěl spáchat sebevraždu, protože ještě před jeho odjištěním posílal kamarádům několik fotografií, zřejmě s úmyslem pochlubit se svou novou hračkou.


Zděšení kamarádi se ho ihned začali vyptávat, zda je v pořádku a ať nijak neriskuje, jenže Alexander měl trochu pomýlené představy o tom, jak granáty fungují. Myslel si, že granát nevybuchne poté, co z něj člověk odstraní pojistku, ale až poté, co ho odhodí. A to se mu nakonec stalo i osudným. Celý případ už začala vyšetřovat speciální ruská komise a zajímat ji bude i to, odkud vlastně mladý muž granát získal, protože skutečně nejde o předmět, který mají lidé běžně po ruce.


Domů
Sdílet
Diskuse