Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2017 11:13
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tepličtí prvňáčci, kteří se stali oběťmi xenofobní nenávisti, dostanou vánoční pobyt v Krkonoších zdarma

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Vánoční pobyt v horské oblasti Krkonoš dostanou děti, které se staly terčem internetových útoků.

Téměř 600 tisíc korun v darech, vlna masivní podpory a nyní i ubytování v žádané horské oblasti Krkonoš. Společnost se jasně vymezila vůči rasistickým výpadům u fotky prvňáčků z teplické ZŠ Plynárenské. K těm došlo na začátku listopadu tohoto roku. K fotce třídy různých etnik psali lidé rasistické urážky.

Po komentářích jako „Rovnou zastřelit“, nebo „Tam by sednul granát“ či „Třída teroristů“ teď hoteliér Alexandr Bílek učinil neobvyklou nabídku: Napadeným dětem chce poskytnout příjemný pobyt ve svém hotelu ve Špindlerově mlýně. A to zcela zdarma.

Reaguju tím na ty příšerné komentáře. Když mám volno, tak ubytování nabízím např. lidem, kteří jsou sami,“ uvedl Bílek pro Seznam Zprávy a zároveň dodal, že ho podobné příspěvky štvou a doufá, že dětem tuto zraňující zkušenost pobyt alespoň trochu vynahradí.

Sám se totiž aktivně podílí na pomoci slabším a už v minulosti takto nabídl all-inclusive střechu nad hlavou matkám s dětmi, které by si podobnou vánoční dovolenou v lukrativní oblasti nemohly dovolit. Osobitý hoteliér je totiž známý svou zcestovalostí, dobročinností a také tím, že svým zaměstnancům vyplácí nadstandardní mzdy.  

Doporučeno
„Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují „Výchovná facka“ nebo „lepnutí na zadek“. Násilí vůči dětem může způsobit trauma, přesto jej mnozí bagatelizují 25. dubna 2024 15:00

Příběh teplických prvňáčků tedy nemohl dopadnout lépe a můžeme jen doufat, že k podobných agresivním výpadům už ve společnosti bude docházet ve stále menším měřítku.

Domů
Sdílet
Diskuse