Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2017 17:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Apple možná přijde o miliardy dolarů kvůli 17letému klukovi. Středoškolák jako první odhalil zpomalování starších iPhonů

TECH
Uložit Uložené

Tyler se bude moct svým objevem ještě dlouho chlubit.

Člověk nemusí mít dva doktoráty a desítky let praxe, aby mohl díky vlastní šikovnosti obrátit celý technologický svět naruby. Nejlepším a nejaktuálnějším příkladem prozíravosti a šikovnosti je i 17letý Tyler Barney, jehož jméno ti zřejmě nic neříká, ale právě díky němu se svět dozvěděl informace o tom, jak společnost Apple schválně zpomaluje své smartphony se starší baterií.

Tyler nedávno pociťoval zpomalení svého iPhonu, a tak si pomocí informací z portálu Geekbench sedl za stůl a snažil se přijít na kořen celého problému. Po testování svého mobilu zjistil, že pokud vymění svou starou baterii za novou, výkon procesoru se výrazně zvýší, a proto přidal na Reddit znepokojující příspěvek i s důkazy, aby jeho tvrzení nemohl nikdo zpochybňovat.


 

Od té doby již uběhlo pár týdnů a kalifornská společnost se naráz ocitla v nemilosti mnoha zákazníků, protože ke zpomalování iPhonů nepřistoupila transparentně a celou změnu svým uživatelům zatajovala. Na krku už proto má několik žalob a na oplátku už stihla vydat i omluvu. Navíc zlevnila cenu výměny baterie, takže zákazníkům částečně vyšla vstříc, ale její šéfové budou ještě dlouho vzpomínat na to, jak jim pouze 17letý středoškolák udělal škrt přes rozpočet. 

Tyler přitom v nedávném rozhovoru dodal, že na Apple se není potřeba zlobit, protože stejné kroky by zřejmě udělala jakákoliv technologická společnost, aby zákazníkům zajistila standardní dobu používání po nabití, nicméně je pravdou, že se ke zpomalování dalo přistoupit i transparentněji.

Domů
Sdílet
Diskuse