Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2018 13:10
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Zaplatit si za to, že tě zaměstnají? Ve skotském knihkupectví si lidé takto plní svoje sny

KULTURA KNIHY
Uložit Uložené

Pracovat a ještě za to zaplatit? Není problém.

Někdo relaxuje u moře, jiný poznáváním hradů a někdo si rekreaci představuje trochu jinak. Ve skotském městečku Wigtown, které působí jako z nějaké disneyovské pohádky, se můžeš skrz Airbnb na čas stát knihkupcem. Open Books, jak se prodejna nazývá, nabízí příjemný výhled, pohodlné dvojlůžko a dobře vybavenou kuchyň. A to vše za 43 euro za noc, což dělá něco přes tisíc korun.

Zaplatit si za to, že tě zaměstnají? Ve skotském knihkupectví si lidé takto plní svoje sny
Zdroj: Callum Black/Wikimedia Commons

Za tuto cenu zároveň dostanou zájemci ryze autentický zážitek. Zakladatelé Open Books slibují unikátní zkušenost, při které si může člověk, provozující jejich prodejnu, popovídat v „práci“ s místními, popít u toho kávu nebo víno, číst si a po práci prozkoumávat uličky přímořského Wigtownu, jenž má pouze necelých tisíc obyvatel. Ospalé městečko je tedy možná skutečně ideálním místem k relaxu.

Zároveň má host na starost, aby police byly plné knih a na přebalech cenovky. Zvláště lidé, kteří už jsou ze své vlastní práce unavení, se jinou činností dokážou ideálně uklidnit. Podle vlastníků však nemá tento pobyt sloužit ani jako práce, ale ani jako dovolená. To, co nabízí, je zkušenost, kterou by mnozí chtěli v životě mít, ale okusit život knihkupce je pro ně nesplnitelné.

Pokud máš také zájem o tento netradiční pobyt, musíme zklamat. Rezervace jsou na další dva roky plné.

Domů
Sdílet
Diskuse