Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. ledna 2018 13:19
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Švédská společnost představila bezdrátová sluchátka, která jsou vyrobena ze slitiny ilegálně držených zbraní

TECH
Uložit Uložené

Něco špatného nyní poslouží k něčemu dobrému.

Možná tě někdy napadla myšlenka, co se asi tak stane se zbraněmi, které jsou zabaveny při domovních prohlídkách různých kriminálníků a mafiánů. Existuje mnoho způsobů, jak se takových věcí zbavit a jedna z nejzajímavějších je přetvoření v tzv. Humanium Metal

Je to registrovaná ochranná známka, která označuje slitinu kovů z roztavených zbraní zadržených v Jižní Americe. Humanium je vyráběno pod kontrolou orgánů veřejné moci a řídí se zásadami World Fair Trade Organization. Ročně se vyrobí 50 tun kovu Humania a nyní se může pochlubit prémiovým výrobkem, jenž je z něj vyroben


Jde o bezdrátová sluchátka švédské společnosti Yevo – Yevo X Humanium. Tělo sluchátek je vyrobeno právě z tohoto materiálu. Spolu s krabičkou na nabíjení tak tvoří prémiový produkt. „Stejně jako to Apple dělá se svými červenými výrobky (např. peníze z prodeje červených iPhonů šly na podporu lidí po celém světě žijících s HIV, pozn. red.), Yevo se také snaží ukázat, že věří v nějakou věc,“ říká výrobce.

Na veletrhu CES jsou letos produkt z recyklovaných materiálů trendem. Důkazem je i bluetooth reproduktor Armor 3D vyrobený z recyklovaného plastu, nebo sluchátka, jež využívají recyklovanou látku. Yevo X Humanium je ale prvním svého druhu na světě. Budou osazeny baterií o kapacitě 60 mA, která vydrží až 3–4 hodiny a dodávána s pouzdrem, umožňující uživatelům sluchátka několikrát nabít v terénu.

Pokud budeš mít o sluchátka zájem, připrav si poměrně závratnou sumu peněz. Výrobek totiž oplývá cenovkou 499 dolarů, což v přepočtu dělá bezmála 11 tisíc korun.


Domů
Sdílet
Diskuse