Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2018 3:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliardář Warren Buffett tvrdí, že Bitcoin skončí katastrofou. Žádným kryptoměnám nevěří a nikdy věřit nebude

TECH
Uložit Uložené

Jeden z nejznámějších investorů není z kryptoměn nadšený.

I v současnosti patří mezi nejbohatší muže světa a svůj majetek nezískal během pár měsíců. Warren Buffett je jedním z nejúspěšnějších investorů na světě, o čemž samozřejmě svědčí i hodnota jeho majetku, ale moderním technologiím příliš nedůvěřuje. Jednou se už vyjádřil, že v životě poslal pouze jediný e-mail a na margo momentálního pobláznění z kryptoměn řekl jen pár negativních vět.

Neadresoval přitom pouze samotný Bitcoin, ale kryptoměny obecně, když prohlásil, že všechny z nich téměř najisto skončí špatně. Buffett sice nedokázal říci, kdy katastrofa dorazí a jak bude probíhat, takže se nemohl dostat ke detailům, ale pádu světa kryptoměn věří z celé své duše. Zašel až do takové míry, že prozradil i pár informací o své investiční společnosti Berkshire Hathaway. Jeho společnost nikdy nevlastnila a ani nebude vlastnit žádnou kryptoměnu, přičemž doplnil, že už v současnosti se často dostává do pořádných problémů s obchody, kterým zcela rozumí, natož aby začínal s neprozkoumanou technologií budoucnosti.

Po postupném rozšiřování povědomí o kryptoměnách za poslední rok si však nadšenci virtuálních měn důvěřují a nevidí celý trh tak negativně jako například Buffett. Kromě Bitcoinu samozřejmě existují ještě stovky dalších alternativních kryptoměn, za kterými se často skrývají talentované týmy či dokonce obrovské korporace a vládní instituce, a proto bublina tak brzy zřejmě nepraskne. Pokud vůbec jde o bublinu.


Domů
Sdílet
Diskuse