Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2018 19:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

745 kilogramů kokainu pašovali na netradičním místě. Španělská a portugalská policie našla bílý prášek v ananasech

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Španělská policie spolu s tou portugalskou překazily kolumbijskému drogovému kartelu pořádnou zásilku.

Španělské a portugalské policii se podařil zajímavý úspěch. Již dlouhou dobu monitorovali drogovou trasu z Jižní Ameriky do Evropy. Pašeráci drog na ní využívali speciální kovové kontejnery, prostřednictvím kterých zapadali mezi běžné zboží určené k přepravě. Balíčky s kokainem tak byly skryty v různých předmětech na nákladních lodích.

745 kilogramů kokainu však skončilo v rukou policie poté, co dokázala identifikovat správnou loď. Na ní se dokonce nacházelo devět členů jihoamerického drogového kartelu.

Ještě pozoruhodnější je však místo, kam pašeráci kokain schovali. Doba Escobarových vynalézavých kousků je už dávno za námi, a tak se neznámé drogové seskupení muselo uskromnit na čerstvé ovoce. To nařezali a k jeho středu umístili drogu, přičemž většinu z nich skrýval ananas.

745 kilogramů kokainu pašovali na netradičním místě. Španělská a portugalská policie našla bílý prášek v ananasech
Zdroj: wuestenigel

Kromě kokainu se však podařila zachytit i dvě zařízení využívaná v laboratořích na přípravu zázračného bílého prášku, tři balicí přístroje a přes 400 000 eur v hotovosti. Gang podle policie pochází z Kolumbie a do Evropy pravidelně přiváží obrovské množství kokainu a právě tento krok by mohl být prvním ze série úspěchů. Problémem však stále zůstávají i kokainové farmy ve Španělsku.

Domů
Sdílet
Diskuse