Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2018 11:40
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Kožené či nadrozměrné bundy, chunky tenisky nebo luxusní doplňky. Pouliční móda boří limity

MÓDA
Uložit Uložené

To nejzajímavější z ulic známých metropolí pohledem fotografky, která má módu v malíčku.

Věřte nebo ne, svět módy je mnohem rychlejší, než byste očekávali a trendy se nemění každou sezónou, ale téměř obden, což nutí lidi nakupovat stále nové a nové oblečení. Jen málokdo z nás totiž dnes dbá na udržitelnost a nadčasovost, ale řešíme spíše to, co si pomyslí kolemjdoucí lidé.

Nebudeme však dále zbytečně psát dlouhé řádky o tom, jak je móda povrchní, protože to k danému průmyslu prostě patří. Raději si zkusme ze záběrů níže od fotografky jménem Eva Losada vzít to pozitivní a hledejme inspiraci v jednotlivých kouscích. Ulice Milána, Londýna, Florencie, Paříže, Kodaně či New Yorku jsou jí totiž plné a čekají jen na to, kdy se dostane i do jiných měst.


Belgický návrhář Raf Simons je na módním výsluní už přes dvě dekády a aktuálně se kromě vlastní značky podílí i na kolekcích pro Calvin Klein. Ve volném čase si ovšem rád vychutná i přehlídky svých kolegů, například v Londýně, kde si nenechal ujít nejnovější díla z rukou J. W. Andersona. Čerstvě 50letý mág si oblékl koženou bundu s lemováním z ovčí vlny, kterou určitě neuděláte krok vedle.

Joey Bada$$ v nepromokavé olivově zelené bundě, celočerných cargo pants a teniskách Converse. Ani ulice New Yorku nejsou v posledních týdnech právě nejteplejší. Pošťáckou tašku už ceníme o něco méně než zbytek outfitu.

Šéfredaktorka NSS Magazine jménem Giada Tinelli zvolila během Pitti Immagine ve Florencii vysloveně pánský look. Nadrozměrnou bundu Moncler doplnila o široké maskáče a tenisky z kolaborace Nike x Off-White.

Italský model Gianluca Potami, který měl blízký přátelský vztah i se zesnulým Lil Peepem, si na sebe během LFW oblékal koženou motorkářskou bundu Yamaha Racing. Rozhodně udělal velmi dobře.

Je pro vás kombinace sportovní soupravy a robustních bot nepředstavitelná? Korejská modelka Ho Yeon Jung vás přesvědčí, že to jde. Kdo ví, co by na daný outfit řekli lidé v centrále adidas Originals, respektive Dr. Martens, my jsme však za.

Fotograf Indi Mouart z Belgie v jedněch z nejbláznivějších kalhot, jaké jsme kdy viděli. Spolupráce mezi Moncler a návrhářem Craigem Greenem v plné kráse. Lépe „prodat“ dané kousky dokázal už snad jen raper Skepta.

Milánská kráska Maria Vittoria Reale, kterou vám už zanedlouho představíme i v osobitém článku, si ulice zimního Toskánska užívala ve vzorovaném kompletu dosud neznámé značky M1992, černém baretu a slunečních brýlích půjčených z trilogie Matrix. Až na opravdu hrozné boty hodnotíme celkový vzhled velmi pozitivně.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Moncler x Craig Green podruhé v dnešním článku, ale tentokrát na vrchním díle šatstva. Tato bunda není pro každého, avšak pokud ji dokážete zkombinovat jako například Eugene z redakce Esquire Singapore, tak máte o úspěch mezi fotografy postaráno.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Jak jsme již zmínili, lemování z ovčí vlny je stále trendovou záležitostí, o čemž svědčí i outfit Aleali z Paříže. Ikona americké pouliční módy na prohlídku Dior kromě perfektní bundy vytáhla také kožené kalhoty a holínky s těžko pojmenovatelným vzorem.

Adwoa Aboah, známá především z přehlídkových mol, na procházce New Yorkem v neobvykle barevné bundě od Burberry a stylovém baretu. Aktivistka za práva žen si může obléci téměř cokoliv, vždy bude vypadat božsky.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Marcus Paul si postupem let v módním průmyslu našel vlastní styl, který dotvořil teniskami ze spolupráce adidas x Raf Simons.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Tinie Tempah je snad nejvíce angažovaným raperem v módním světě, o čemž nás neustále přesvědčuje už pěkných pár let. Tentokrát před pařížskou prohlídkou Thom Browne v dlouhém kabátě Loewe.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

Na závěr tu máme ještě 10 náhodně vybraných snímků z různých měst, na kterých nechybí jména jako Jerry Lorenzo, Luka Sabbat, Poggi či Hiroši Fudžiwara.

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

 

A post shared by • Eva Losada • (@eva.al.desnudo) on

V případě, že se o módní dění zajímáte trochu blíže, určitě nezapomeňte navštívit ani naši stránku Móda Refresher, která vám poskytne vždy jen ty nejzajímavější a nejžhavější informace z módního světa. Děkujeme!

Domů
Sdílet
Diskuse