Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2018 20:31
Čas čtení 0:00
Denis O.

Co nosí nejrelevantněji se oblékající raper u nás? Rozebrali jsme outfity Yzomandiase

MÓDA ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

V rapu se řeší krom hudby samotné i interpretův styl. Rozhodně se dá říct, že Yzomandias se tady v Česku a na Slovensku obléká „nejsoučasněji“.

Někdo si možná říká: „Kde jsou ty časy, kdy rapeři nosili rovný kšilt a široké kalhoty s oversized mikinou?“ ale to je již dávno za námi. Stejně jako rap, i móda u se posouvá a koho jiného jako představitele současné relevantní rapové módy u nás uvést než Yzomandiase?

Jeho styl se třeba od roku 2012 také dosti změnil – jde s dobou jak v hudbě, tak v módě. Prestige vyměnil za designérské tenisky a BBC za designérská trička. Už jen toto o něčem vypovídá. V tomto článku rozeberu pět jeho aktuálních outfitů.

Na této fotce můžeme vidět dva různé outfity, ale v obou vynikají Balenciaga Triple S – bota, která velice zpopularizovala trend chunky/dad shoes/sneakers. Je to opravdu velká a těžká teniska s několika vrstvami, ale i přesto se dá zkombinovat jak s tepláky, tak třeba i se společenskými kalhoty a dokonce jsem viděl jeden povedený outfit s kraťasy. 

První fialové tepláky jsou od světoznámé streetwearové značky Bape. Druhé jsou naopak od méně známe pánské i dámské značky Genèse. Tyto tepláky se liší hlavně v materiálech. Ty první tepláky jsou klasické tepláky, které seženete skoro od každé sportovně laděné značky, jako je třeba adidas, Nike nebo Championzato ty druhé od Genèse jsou spíše na styl značky Jerryho Lorenza Fear of God. Velice prodyšný materiál s puky a dlouhé tkaničky od pasu až pod kolena.

Krom stejných bot má u těchto outfitů Yzomandias i stejné brýle od Gucci. Ty svým tvarem skvěle sedí na raperův obličej a také barevně ladí k některým tetováním, která má Yzomandias na obličeji, jelikož stranice jsou v klasických Gucci barvách, tedy zelené a rudé.


Jelikož na první fotce měl Yzomandias tepláky, logicky nemohl mít pásek, protože buď mají tepláky utáhnutou gumu kolem pasu nebo zmíněné tkaničky. U tohoto outfitu zvolil k mírně distressed černým jeans od značky Represent nejspíše pásek od Gucci, vypadá to na jejich klasický kulatý monogram, co se objevuje hned v různých verzích.

Z pásku pak visí spousta doplňků od značek Goyard, Louis Vuitton, Fendi a J. W. Anderson. Jako další doplněk si vzal Yzomandias čelenku od Gucci a brýle Dior. 

Dokončím toto shrnutí tričkem Dior, obyčejným černým bomberem od Alpha Indrustries a bot ve spoluprací značky adidas a designéra Raf Simonse. Zmínil jsem kompletně vše, krom tedy spodního prádla, hlavně proto, abych poukázal na to, že sice na jednu stranu Yzomandias do jednoho outfitu zahrnul spoustu značek, ale ani tak se nedá říct, že by bylo „přebrandováno“. 


U dalšího outfitu se objevuje prvek, který u některých outfitů bývá problém. Je tím tzv. „denim on denim“, ale v tomto outfitu je to zvládnuto dobře, jelikož má horní část, trucker bunda od značky Levi's ve spolupráci se Supreme, motiv hadí kůže, takže dobře ladí k světlým denimovým kalhotám od značky Represent.

K tomu Yzomandias zakomponoval Alexander McQueen sneakers s mikinou od značky GCDS, která má velice zajímavý print.


Jako předposlední outfit jsem vybral ten z klipu NevzlátejteDominuje tam určitě červený Balenciaga crewneck. Celý outfit kromě čepice je slazen do černo-červené. Opět se tam objevují i distressed jeans od Represent a také boty ze spolupráce Raf Simonse s adidasem, tentokrát však v černo-červeném provedení. 


Poslední outfit je z vystoupení na brněnské Flédě. Už jen kvůli messenger bagu od Goyard to je nejdražší outfit, co měl na sobě. Aspoň tedy v tomto článku. Fotka je trochu z dálky, takže nelze moc dobře poznat přesný model, ale rozhodně má na sobě boty od značky Dr. Martens, podle mého konkrétně Vintage Smooth model. Ten zkombinoval s fleece kalhoty od Stone Island a dovršil to mikinou s Arc logem od Supreme. 

Jako konečné shrnutí musím rozhodně vyzdvihnout úpravu fotek a koncept Instagramu, jaký Yzomandias má. Rozhodně se alespoň kvůli tomuto důvodu vyplatí sledovat jeho Instagram, i když třeba neposloucháte jeho hudbu. Jaký z těchto outfitů se vám líbil nejvíc a proč? A čí styl máme rozebrat pro příště? 

Domů
Sdílet
Diskuse