Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2018 16:29
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Eminem oslavuje 10 let bez drog a alkoholu

HUDBA EMINEM
Uložit Uložené

Rapový bůh začal s abstinencí poté, co se v roce 2007 téměř předávkoval.

Eminem nedávno přesáhl neuvěřitelné číslo 172 milionů celosvětově prodaných alb, ale v těchto dnech dosáhl ve svém životě ještě dalšího významného milníku – 10 let abstinence od alkoholové a drogové závislosti. Na svůj Instagram přidal fotku, kde se předvedl s mincí na znak výročí abstinence. „Včera jsem oslavoval mých 10 let,“ hrdě uvedl v popisu detroitský raper.

V klubu anonymních alkoholiků každý člen během své cesty při dosažení milníku obdrží minci. Eminemův dlouhodobý spolupracovník a dobrý přítel Royce Da 5'9" se na Twitteru také vyjádřil k raperovu úspěchu. Popřál mu vše nejlepší a také napsal, že mu v boji drží palce.

V roce 2007 Marshall téměř zemřel kvůli předávkování. Rapový bůh mluvil o jeho boji se závislostí v rozhovoru s časopisem Men's Journal před třemi lety. „Předávkovat jsem se tabletkami a museli mě vzít do nemocnice,“ řekl. „Měl jsem skoro 105 kilo. Nejsem si už přesně jistý, jak jsem toho dosáhl, ale myslím, že to způsobil povlak na Vicodinu a Valiu, které jsem dlouhodobě užíval. Ten zanechává v žaludku díru. Abych se vyhýbal bolestem břicha, neustále jsem jedl a většinou jen nezdravou stravu,“ řekl interpret.

Eminem oslavuje 10 let bez drog a alkoholu
Zdroj: Getty

„Když jsem se dostal z rehabilitací a léčení, musel jsem zhubnout, ale také jsem musel zjistit, jak fungovat střízlivě a bez drog,“ dodal. „Také jsem měl problémy se spánkem. Začal jsem teda běhat, což mi dodalo přírodní endorfin a pomohlo mi i lépe spát. Začínal jsem chápat, proč lidé nahrazují závislost s cvičením.“

Domů
Sdílet
Diskuse