Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. dubna 2018 9:53
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

I Android konečně dostane svoji vlastní službu iMessage. Jemná inspirace konkurenčním Apple chce přinést nový standard v komunikaci

TECH ANDROID
Uložit Uložené

S aplikací Chat možná zaniknou SMS balíčky od operátorů a začne tak konverzace čistě přes internet.

Apple je známé svým jednoduchým propojením a důležitou součást hraje i služba iMessage. Android zařízení nejsou ničím podobným vybavená, a i když to už Google zkoušel s více aplikacemi, zatím nebyla žádná dost dobrá.

Aktuálně pozastavil vývoj aplikace Allo a celý tým vývojářů přesunul na vývoj nového standardu pro komunikaci mezi Android zařízeními s jednoduchým názvem Chat, „jemně“ inspirovaný konkurenčním jablíčkem a jeho iMessage.

Komunikace přes internet by měla za chvíli nadobro nahradit SMS. Proto i Android klade důraz na kvalitní aplikaci plnou možností. Pokud jsi tedy majitel Android zařízení a jsi připojen na internet, zanedlouho už budeš moci posílat SMS zprávy prakticky zdarma. Chat má využívat RCS protokol a ten nabízí rozšířené možnosti odesílání zpráv, živého sdílení videa a souborů mezi různými zařízeními.

I Android konečně dostane svoji vlastní službu iMessage. Jemná inspirace konkurenčním Apple chce přinést nový standard v komunikaci
Zdroj: InfoGlitz

Chat nemá být nová aplikace a je založena na operátorech, ne na službě Google. Zprávy jsou však šifrovány stejně jako SMS a oproti iMessages je tím pádem tato služba pozadu. Pokud budeš mít zapnutý Chat a člověk, kterému píšeš, zpráva se odešle jako klasická SMS. Podpora pro iOS zařízení není potvrzena, ale ani vyloučena. Chat má být defaultně nastaven na více Android zařízeních, nikoli však na všech.

Domů
Sdílet
Diskuse