Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2018 1:15
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Desetiletí nerozluštěné tajné zápisky z deníku Anny Frankové obsahují vtipy o sexu. Vyjadřuje se také o prostituci či sexuální výchově

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Židovské děvče své zápisky překrylo lepicí páskou.

Příběh Anny Frankové se neodmyslitelně zapsal do srdcí milionů lidí. Mladá židovská dívka se více než dva roky se svou rodinou ukrývala v domě přímo v Amsterdamu. Úspěšně se jí to dařilo až do konce léta roku 1944, kdy ji nacisté našli a s rodinou poslali do koncentračního tábora.

Naštěstí, celý příběh mladé dívky ukryté v Amsterdamu byl zachován díky deníku. Anna si ho psala několik let a lidstvo díky její zápiskům objevilo, jaký byl život v Nizozemsku za dob nacistického Německa. Odborníci však při zkoumání obsahu deníku narazili na závažný problém.

Několik stran v deníku si Anna polepila lepicí páskou, aby si je nikdo nemohl přečíst. Křehkost zachovaného předmětu výzkumníkům dlouho zabraňovala, aby pásku odlepili a objevili, co se pod ní skrývá. Až díky modernějším technologiím rozluštili tajné vzkazy a své poznatky zveřejnili. Očekávali, že se pod lepicí páskou budou ukrývat citlivé informace, které neměly spatřit světlo světa, ale nepředpokládali, že pod ní objeví zápisky o sexu.


Jak uvádějí výzkumníci, i Anna byla v první řadě jen obyčejné 13letá dívka, která začínala objevovat svou sexualitu. Do deníčku si pak zapsala čtyři vtipy o sexu a třiatřicet řádků o sexuální výchově či prostituci. V jednom ze zápisků zdůrazňovala důležitost sexuální výchovy a nedokázala pochopit, proč o ní dospělí tak často nemluví.

O sexu se nejvíce dozvídala od svých rodičů, zejména otce, z knih a od kamarádky Jacqueline. Podle Anny je první menstruace znakem, že je dívka připravena na kontakt s muži, který však musí přijít až po svatbě. Na margo prostituce napsala, že je zcela normální a všichni normální muži navštěvují lehké ženy, protože v Paříži na to mají velké domy, v nichž byl i její otec.


Domů
Sdílet
Diskuse