Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. června 2018 0:55
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Tvůrci Zaklínače ukázali jednu z nejočekávanějších her Cyberpunk 2077. Podívejte se na dystopický svět v novém traileru

TECH
Uložit Uložené

Očekávaná hra od týmu ze studia CD Project Red se ukázala na nových záběrech. Takto bude vypadat nové velké RPG od tvůrců Zaklínače.

Tak jsme se přeci jen dočkali. Jedna z nejočekávanějších her současnosti Cyberpunk 2077 od tvůrců legendární série Zaklínač se fanouškům konečně představila v novém traileru. Stalo se tak na dnešní konferenci Microsoftu pořádané při příležitosti největšího herního veletrhu E3, který se každoročně koná v Los Angeles. A víceméně potvrzuje se, co jsme již dávno tušili – že se máme opravdu nač těšit. 

Dostalo se nám pohledu na úchvatný svět nasáklý hutnou atmosférou, zamrzí snad jen skutečnost, že chybí gameplay záběry. Osobně jsem také očekával, že celkové pojetí bude podstatně temnější. Ale i tak si nyní o hře můžeme konečně udělat zase o něco konkrétnější obrázek. Nyní už si ale vychutnejte zbrusu nové ukázky, na které celý svět tak dlouho čekal. 

 

Vývojáři při tvorbě hry čerpali inspiraci mimo jiné z deskovky Cyberpunk 2020, která vyšla na konci 80. let minulého století. S vlastní vytvořenou postavou (na výběr bude 9 tříd hrdinů) jménem V se ocitneme velkém dystopickém světě (nebo lépe řečeno městě zvaném Night City), kde se kontroly nad lidmi ujaly mocné korporace.

Očekávat můžeme ještě větší míru svobody než v Zaklínači a spoustu inovativních prvků, a to včetně vylepšeného systému voleb, které ovlivní i samotný příběh a jeho vyústění. 

Jednat se bude hlavně o sigleplayerovou hru, ačkoliv tvůrci se nechali slyšet, že titul bude obsahovat i multiplayerové prvky. Ale nemusíte se bát, hra nebude obsahovat žádné mikrotranstakce a budeme dostávat zdarma DLC. Zajímavostí také je, že ve hře z budoucnosti se prý objeví také úplně nový hudební žánr, který zatím neexistuje. Zdá se, že Cyberpunk má ambice stát se splněným snem každého fanouška RPG a sci-fi žánru. Zda se mu to povede, ukáže až čas.

Ještě připomeneme, že se nejedná o první případ, kdy polští vývojáři spojili síly právě s Microsoftem. Už totiž například v roce 2013 a 2014 na jejich konferenci prezentovali svůj RPG titul The Witcher 3: Wild Hunt. Dalo se tedy předpokládat, že se po vzoru dřívější spolupráce rozhodnou svoji nadcházejí pecku světu ukázat opět na show americké společnosti.

Hra Cyberpunk 2077 je ve vývoji už od roku 2012 a pracuje na ní ještě asi dvakrát větší tým tvůrců než na posledním Zaklínači. Není známo, kdy titul vyjde, ale hrát budeme na PlayStation 4, Xbox One a PC. My v redakci se jí už popravdě řečeno nemůžeme dočkat. A co vy? Dejte nám vědět níže v komentářích. 

Zde si můžete připomenout také starší, ale velmi povedený teaser trailer

Domů
Sdílet
Diskuse