Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. června 2018 v 20:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Oblíbené ICQ dodnes používají miliony lidí. Kdysi milovaná služba poskytuje řadu nových lákavých funkcí

TECH
Uložit Uložené

Naše brána do světa internetové komunikace není ani zdaleka mrtvá.

Kdysi neexistovala lepší platforma pro komunikaci přes internet než ICQ. Dnes už internetový dinosaurus nás provázel dětstvím pomocí speciálního číselného kódu, díky kterému ses mohl identifikovat a rozeslat jej přátelům. Tehdy neexistoval Messenger ani WhatsApp, a tak jsme dlouhé hodiny trávili hraním her a posíláním animovaných nálepek, které dnes používáme na Facebooku.

Legendární komunikační služba však před dlouhými lety pomaličku upadala do všeobecného zapomnění a nahradily ji modernější alternativy. Přesto neztratila vývojáře a dodnes ji používají miliony lidí, aniž bys o tom tušil. ICQ v současnosti není žádná zastaralá aplikace stará více než 20 let, ale silná konkurence všech dnešních služeb.

Oblíbené ICQ dodnes používají miliony lidí. Kdysi milovaná služba poskytuje řadu nových lákavých funkcí
Zdroj: Dimitry O. Photo/Medium

Od doby, kdy jsi ICQ přestal používat, se vyvinulo do zajímavé podoby. Jako do většiny alternativních aplikací, i do ICQ se můžeš přihlásit pomocí telefonního čísla. Následně máš šanci využívat klasické volání i videohovory, vytvářet skupinové chaty a používat stovky nálepek, které máš k dispozici zcela zdarma na rozdíl od Facebooku. Lákadlem je i dostupnost šifrovaných videohovorů. Velmi populární funkce, kterou jsme využívali i v minulosti, je Global search, v rámci nějž můžeš vyhledávat uživatele z celého světa a najít si kamarády z druhé strany planety.

Kdysi jsme si takto psali s cizími lidmi a dnes ti to ICQ umožní stejně. Nechybí ani nejrůznější filtry či zabudovaný editor fotografií a videí přímo v aplikaci, takže při jejich úpravách ICQ nemusíš ani zavřít. Naneštěstí, aplikace našeho dětství už není tak rozšířená, ale stále ji využívá pár milionů lidí, takže pokud bys ji chtěl znovu vyzkoušet, určitě si ji stáhni, ať už na počítač nebo na smartphone.

Oblíbené ICQ dodnes používají miliony lidí. Kdysi milovaná služba poskytuje řadu nových lákavých funkcí
Zdroj: Dimitry O. Photo/Medium
Domů
Sdílet
Diskuse