Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. července 2018 9:21
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Na prvním mezinárodním turnaji v PUBG se hraje o víc než 40 milionů korun! Zde je vše, co o akci potřebuješ vědět

TECH ESPORT
Uložit Uložené

Fanoušci žánru battle royale a e-sportu se dočkali skvělé události. PUBG Global Invitational 2018 je v plném proudu a ti nejlepší hráči zde bojují o velmi zajímavé výdělky.

Právě v těchto dnech probíhá v berlínské Mercedes-Benz Aréně akce, která by neměla ujít pozornosti žádného fanouška vysoce populárního žánru battle royale. Řeč není samozřejmě o ničem jiném než o prvním velkém mezinárodním turnaji ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), který je pořádán přímo samotnými vývojáři ze studia PUBG Corporation. Ti nejlepší hráči z celého světa se zde perou o bohatý prize pool v celkové výši 2 miliony dolarů (44 milionů korun, 1,7 milionu eur).

Několikadenní bitva 

Celý turnaj odstartoval 25. července (júl) a potrvá až do neděle 29. července, přičemž každý den se odehrávají čtyři zápasy. První dva dny klání byly věnované hře z pohledu třetí osoby a po páteční pauze turnaj o víkendu vyvrcholí zápasy, kde hráči budou hrát jen ve first person perspective. Do boje o ty nejlepší ceny se kvalifikovalo 20 týmů z nejrůznějších zemí a některé z nich si už mohou na konto připsat zajímavé peněžní výhry.

Na prvním mezinárodním turnaji v PUBG se hraje o víc než 40 milionů korun! Zde je vše, co o akci potřebuješ vědět
Zdroj: PUBG/PUBG Corporation

Nikdo neodejde s prázdnou

Své vítěze a poražené už v tuto chvíli zná kategorie third person perspective, která se hrála na mapě Erangel. Zde se na prvním místě umístil talentovaný jihokorejský tým Gen.G Gold, který tak získal částku ve výši 402 tisíc dolarů (8,8 milionu korun, 345 tisíc eur). Druhá příčka pak náleží hráčům z holandského Team Liquid, jemuž za stříbrné umístění náleží odměna 162 tisíc dolarů (3,5 milionu korun, 140 tisíc eur), zatímco na stupínku pro třetího nejlepšího stanul tým Welcome to South Georgo. Ten získal velmi slušných 102 tisíc dolarů (2,2 milionu korun, 87 tisíc eur).

Pozitivní informací pro ostatní týmy je pak skutečnost, že z prázdnou neodejde nikdo. I ty nejnižší příčky jsou totiž v této kategorii finančně ohodnoceny a už jen to, že se jim na prestižní turnaj podařilo v těžké konkurenci kvalifikovat, svědčí o jejich kvalitě.

Zde si můžete prohlédnout jeden z kvalifikačních zápasů

Milion dolarů na charitu

Turnaj ovšem nepostrádal ani zápasy o peníze určené výhradně pro dobročinné účely. Tato část akce, nazvaná PGI Charity Showdown, se odehrála během pátečního dne a soutěžilo se zde o celkový prize pool ve výši 1 milionu dolarů (22 milionů korun, 860 tisíc eur). 

Bitvy pro dobrou věc se zúčastnilo i několik slavných streamerů, které můžete znát ze sledování Twitche. Jsou mezi nimi například Tyler „Ninja“ Blevins, Michael „Shroud“ Grzesiek nebo Guy „DrDisRespect“ Beahm. Celebrity na poli streamování se však k vítězství neprobojovaly.

Z výhry se nakonec radoval tým Papa. Ten obdržel 600 tisíc dolarů (150 tisíc dolarů za každého člena), které poputují na konto charity dle výběru vítězů. 300 tisíc dolarů na dobročinné účely použije tým Alpha, který skončil na druhém místě, kdežto tým Fox, jenž zaujal třetí příčku, získal pro charitu 100 tisíc dolarů.

Ostatní zúčastnění v tomto případě už žádné peníze bohužel nezískali, peněžní odměnu dostaly pouze první tři týmy.

Na prvním mezinárodním turnaji v PUBG se hraje o víc než 40 milionů korun! Zde je vše, co o akci potřebuješ vědět
Zdroj: PUBG/PUBG Corporation

Velké finále

V době psaní článku je před fanoušky ještě celkem 8 napínavých zápasů (4 v sobotu a 4 v neděli). Ty se budou konat na mapách Erangel a Miramar a hráči budou hrát pouze z pohledu první osoby. Bude jistě zajímavé sledovat, zda se týmu Gen.G Gold z Jižní Koreje podaří navázat na dominanci v zápasech v third person perspective a na stupínek pro vítěze se postaví i v této kategorii.

Za první místo ve first person perspective, podobně jako u pohledu z třetí osoby, si vítězný tým odnese 400 tisíc dolarů, na druhého čeká odměna ve výši 160 tisíc dolarů a třetí se může těšit na rovných 100 tisíc. Finančně ohodnoceny jsou v tomto případě i všechny další příčky.

Pokud budete mít zájem podpořit své favority a sledovat jednotlivé zápasy živě, doporučujeme navštívit tento kanál na Twitchi. Zde se můžete ze záznamu podívat na všechny uplynulé zápasy a také se bavit u těch nadcházejících.

Na závěr přikládáme kompletní seznam všech 20 soutěžících týmů společně se zeměmi, odkud jejich členové pocházejí:

Team Liquid (Nizozemsko)

Welcome to South Georgo (Irsko, Dánsko, Litva, Spojené Království)

Pittsburgh Knights (USA, Švédsko, Francie, Belgie)

Honey Badger Nation (USA, Německo, Spojené Království)

Ghost Gaming (USA, Dánsko)

Team Gates USA, Kanada)

 Savage Esports (Čile, Argentina)

Chiefs Esports Club (Austrálie)

 ahq e-Sports Club (Tchaj-wan)

Refund Gaming (Vietnam)

Made in Thailand (Thajsko)

Natus Vincere (Ukrajina, Rusko)

AVANGAR (Kazachstán, Rusko)

Gen.G Gold (Jižní Korea)

Gen.G Black (Jižní Korea) 

Crest Gaming Xanadu (Japonsko)

Crest Gaming Windfall (Japonsko) 

Oh My God (Čína)

Four Angry Men (Čína)

Oyun Hizmetleri eSports Club (Turecko)

Po ukončení turnaje článek aktualizujeme o nové informace a všechny vítěze, takže zůstaňte na příjmu

Domů
Sdílet
Diskuse