Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2018 15:18
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

WhatsAppem se šíří nová sebevražedná hra Momo. Přirovnávají ji k Modré velrybě

ZAJÍMAVOSTI WHATSAPP
Uložit Uložené

Na internetu se objevila nechutná sebevražedná hra.

Loni ovládla internet sebevražedná hra Modrá velryba. Desítky mladých lidí měly zaplatit vlastním životem za to, že se daly do řeči se sadistickým uživateli v pozadí výzvy, která teenagery nutila vykonávat činy, jaké by sami od sebe zřejmě nikdy neudělali.

Na následky činů z Modré velryby měly zemřít desítky mladých lidí po celém světě, a i když hra pomalu odešla do zapomnění, momentálně se v aplikaci WhatsApp objevila nová sebevražedná výzva. Jednoduchý název Momo ve spojení s neobvyklou ženskou tváří ukradenou od japonského umělce dokáže v dětech a teenagerech rychle vyvolat strach. Scénář hry by měl být podobný jako u Modré velryby.


Po Facebooku se nejprve šířila výzva, aby lidé kontaktovali neznámé číslo, pod kterým se ukrývala právě fotka ženy a tajemní uživatelé. Po prvním kontaktu byly děti zasypány agresivními zprávami a výhrůžkami. Psychologické vydírání mělo přerůst již do první zbytečné smrti.

Doporučeno
Facebook má celosvětový výpadek Facebook má celosvětový výpadek 14. dubna 2019 13:41

Sebevraždu spáchala 12letá dívka z Buenos Aires, která si svou činnost na internetu i komunikaci s uživatelem Momo natáčela, ale zatím není zcela jasné, zda si život vzala skutečně kvůli této hře. Nikdo zatím ani netuší, kdo hru Momo vymyslel.

Objevila se už i v evropských zemích jako Francie či Německo, převážně ale funguje v Latinské Americe. Jak ti do hlavy vštěpovali tví rodiče, nejen na ulici, ale ani na internetu by ses možná neměl bavit s cizími lidmi.

Domů
Sdílet
Diskuse