Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2018 17:45
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Česko má za sebou 3. nejteplejší srpen v historii měření

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Meteorologové se podělili o zajímavá data. Od začátku sledování měsíčních průměrů byl letošní srpen třetím nejteplejším.

Pokud jsme měli pocit, že letošní srpen byl neobvykle teplý, měli jste pravdu. Byl totiž 3. nejteplejší v historii měření – to znamená od roku 1961, kdy začaly být měsíční průměry sledovány. Informoval o tom web Infomet, internetové stránky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Ilustrační obrázek

Česko má za sebou 3. nejteplejší srpen v historii měření
Zdroj: www.publicdomainpictures.net

„Podle předběžných údajů dosáhla průměrná teplota v srpnu na území ČR hodnoty 20,6 °C, což je o 3,3 °C více než je normál pro období 1981-2010. Letošní srpen je třetím nejteplejším srpnem od roku 1961 na území ČR,“ píše v krátké zprávě meteoroložka Anna Valeriánová s tím, že vyšší průměrná teplota zde byla zaznamenána už jen v roce 1992 (20,8 °C) a pak roku 2015 (21,3 °C). 

„Přesto, že teplota vzduchu na našem území ke konci léta postupně klesala, zůstává ještě na hodnotách nad dlouhodobým průměrem,“ uvedl dále ČHMÚ, podle kterého by se teploty příští týden měly pohybovat až kolem 23 stupňů.  

Domů
Sdílet
Diskuse