Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2018 10:59
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Pytláci v Botswaně zabili kvůli klům 87 slonů. Jde o nejhorší případ za poslední dobu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Téměř devadesátka slonů padla kvůli klům.

Hrozná scenérie se vyjevila organizaci Sloni bez hranic. Když dělali pravidelnou leteckou obhlídku oblasti v jihoafrické Botswaně,  zachytili něco nebývalého. Našli tu téměř devadesátku sloních těl, které byly usmrceni a zbaveni svých klů. Otřesný čin spáchali pytláci, kteří slony zabíjí kvůli penězům.

Botswana je známá díky tomu, že se na jejím území nachází odhadem na 130 tisíc slonů, tedy nejvíce ze všech, a to také díky svému dosavadnímu přísnému přístupu vůči pytlákům. Otřesný čin je tak nejhorší za poslední dobu. Sloni byli zabiti během posledních několika pár týdnů.

Ilustrační obrázek

Pytláci v Botswaně zabili kvůli klům 87 slonů. Jde o nejhorší případ za poslední dobu
Zdroj: Jeff Hutchens / Getty Images

„Jsem šokován, úplně ohromen. Takové zabíjení slonů je zdaleka největší, jaké jsem kdy v Africe viděl nebo o něm četl,“ řekl doktor Mike Chase z organizace Slonů bez hranic. 

„Lidé nás varovali před možným blížícím se problémem pytláctví. Mysleli jsme si, že jsme na to připraveni,"  dodal Chase, který si myslí, že příčinou zvýšeného výskytu pytláků je odzbrojení ochránců slonů.

Stalo se tak jen měsíc poté, co do tamního úřadu nastoupil prezident Mokgweetsi Masisi. Vláda by podle něj měl dělat proti pytláctví více, jedině tak se mu dá zamezit.

Domů
Sdílet
Diskuse