Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2018 15:18
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Apple zakázal třetí díl české hry Polda. Simulujete gamblerství karetní hrou Prší, vzkazuje

TECH
Uložit Uložené

Kalifornská společnost smazala z App Store tuzemskou adventuru.

Polda je jedna z nejznámějších herních sérií v České republice. První díl vznikl v roce 1998 a teď, po dvaceti letech, se znelíbila kalifornské společnosti Apple.

„Dnes nás opět pobavila firma Apple. Polda 3 byl zakázán na App Store, protože obsahuje velice škodlivou minihru Prší. Hráčovi se tím nabízí možnost simulovaného gamblerství. Takže všichni uživatelé Apple zařízení, buďte rádi, že vás Apple ochránil od tohoto zlého produktu. Jste zachráněni,“ ironicky okomentovalo událost Zima Software, studio, které má kultovní hru na svědomí.

Applu paradoxně nevadila nahota (v minihře jde totiž o svlékací Prší), ale o simulaci gamblerství, protože hráč sází virtuální hotovost. 

Apple zakázal třetí díl české hry Polda. Simulujete gamblerství karetní hrou Prší, vzkazuje
Zdroj: Zima Software

Vývojáři zároveň slibují nápravu, aby si i jablíčkoví fanoušci mohli nadále vychutnávat dobrodružství detektiva Pankráce. „Budeme se snažit minihru vyhodit a vrátit Poldu 3 na App Store, ale po zkušenostech se zákazem Poldy 2 kvůli Hitlerovi víme, že to bude chvíli trvat,“ dodává.

Herní série Polda je známá svým typickým smyslem pro humor obsahujícím prvky cynismu a černého humoru. Mezi hlavní dabéry patří Luděk Sobota nebo Jiří Lábus. Hra Prší zase patří mezi neoblíbenější karetní hru. Budeme doufat, že se tuzemský počin brzy vrátí zpět na App Store.

Domů
Sdílet
Diskuse