Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. září 2018 21:01
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Burberry končí s pravou kožešinou i se spalováním neprodaného oblečení

MÓDA
Uložit Uložené

Britský módní gigant čelil obrovské kritice poté, co oznámil, že spálil neprodané oblečení v hodnotě 827 milionů korun. Teď se to snaží napravit.

Ještě před nedávnem jsme tě informovali o tom, že luxusní high fashion značka z Velké Británie s populárním károvaným vzorem spálila neprodané oblečení v hodnotě 827 milionů korun, jen aby udržela exkluzivitu a dbala na omezený přístup ke svým výrobkům. Přestože byl údajně proces zbavení se zbývajících módních kousků přívětivý k životnímu prostředí, veřejnost tento fakt pobouřil a společnost Burberry musela čelit obrovské kritice.

Značka se nyní však snaží napravit své renomé a prokázat sociální a ekologickou odpovědnost tím, že již nebude nadbytečné oblečení pálit. Navíc má v plánu skoncovat s výrobou produktů z pravé kožešiny. Začala využívat, opravovat, darovat či recyklovat neprodané zboží.

Oficiální dodavatel šatů pro britskou královnu Alžbětu II. Burberry se také rozhodl následovat své kolegy z módní branže, jako jsou Versace, Gucci nebo Stella McCartney, a natrvalo tak přestat používat ve svých kolekcích pravé kožešiny. To se týká například i srsti lišky, norka, králíka či mývala.

Společnost také započala spolupráci s luxusní firmou zaměřenou na udržitelné zboží Elvis & Kresse, která by měla po dobu příštích 5 let ze 120 tun kožených odřezků vyrobit zcela nové produkty. Stejně tak založila skupinu s názvem Burberry Material Futures Research Group, která by měla vyvíjet nové, udržitelné materiály ve spolupráci s Královskou akademií umění (Royal College of Art).

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Burberry (@burberry),

Domů
Sdílet
Diskuse