Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2018 16:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Prezident Realu Madrid prozradil, proč Cristiano Ronaldo odešel do Juventusu

SPORT
Uložit Uložené

Florentino Pérez už nechtěl tajit Cristianovy důvody.

Letní přestup Cristiana Ronalda většinu fanoušků překvapil. Portugalec sice naznačoval změnu už po výhře v Lize mistrů, ale nikdo nevěřil, že opravdu ze Španělska odejde.

V médiích se od té doby spekulovalo o tom, že si Cristiano pokazil vztah s prezidentem Florentinem Pérezem, potřeboval novou výzvu či chtěl opustit zemi kvůli problémům s daňovým úřadem.

Pérez proto po delším čase v rozhovoru uvedl vše na pravou míru a vyprávěl novinářům o tom, jak se vlastně Ronaldo dostal z Realu Madrid do Itálie.

Prezident Realu Madrid prozradil, proč Cristiano Ronaldo odešel do Juventusu
Zdroj: TASR/AP

I když měl Ronaldo astronomickou výkupní klauzuli, Florentino přizvukuje, že klauzule většinou neexistují k tomu, aby byly vyplaceny. Stalo se tak sice v případě Neymara, ale miliardu eur by za Portugalce nikdo nezaplatil.

Klub proto pustil do vyjednávání a Pérez je dnes spokojen s výslednou částkou, protože by prý více peněz z Juventusu nevytřískal.

Dále přiznal, že Madrid nechtěl Ronalda prodávat, ale on učinil rozhodnutí z osobních důvodů, a tak klub pochopil, že nemá smysl ho držet. Otevřeli mu dveře i díky tomu, co všechno pro Real Madrid za téměř 10 let udělal.

Pérez složil Ronaldovi i poklonu, protože ho označil za nejlepšího hráče Realu Madrid v historii společně s legendárním Alfredem Di Stéfanem.

Domů
Sdílet
Diskuse