Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2018 18:16
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Čech vykouří v průměru 53 cigaret týdně a vypije 7 piv. Nový průzkum ukazuje klady i zlozvyky místních

ZAJÍMAVOSTI ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Další průzkum, který nám umožní přiblížit, jací doopravdy jsme.

Nejrůznější lokální průzkumy ukazují, jak na tom jsme jako národ z hlediska zdraví, názorů a dalších celospolečenských jevů.

Analytická agentura Ipsos, zaobírající se značkami, různými trhy a společností, vypracovala pro společnost CreativeDock průzkum, který zmapoval zdravotní návyky Čechů. 

Podle jejich analýzy třetina českých občanů konzumuje tabák. Za týden vykouří průměrně 53 cigaret a 28 elektronických cigaret. Překvapil současný hit, elektronická zařízení na zahřívání tabáku IQOS, kterých našinec průměrně vykouří za jeden týden 58.

Čech vykouří v průměru 53 cigaret týdně a vypije 7 piv. Nový průzkum ukazuje klady i zlozvyky místních
Zdroj: geralt / Pixabay

Češi si rovněž libují v alkoholu, aspoň jednou týdně jím nepohrdne 77 procent z respondentů. Vypijí sedm piv za týden, pět panáků alkoholu nebo 4,4 skleničky vína.

Zlozvyky jsou jedna věc, jak jsme na tom ale se sportem? To bylo také v hledáčku analytiků. Zjistili, že jen 58 procent sportuje pravidelně, z čehož je nejvíce baví cyklistika, plavání nebo běh. Když onemocní, 61 procent z nich maximálně na týden v roce, ostatní pak déle.

Léčení probíhá u 67 procent klasicky u lékaře, 22 procent se léčí alternativně bylinkami a 11 procent pak česnekem či slivovicí.

Domů
Sdílet
Diskuse