Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2018 19:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nová starostka Amsterdamu chce zrušit legendární Red Light District

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová starostka holandského města chce turistům ukázat kulturu.

Turisty lákají do Amsterdamu zejména dvě věci. Světoznámá čtvrt Red Light District, kde ženy nabízejí sexuální služby, a kouření marihuany. V posledních letech prý tyto dvě aktivity dokázaly do místní ekonomiky přinést přes 2,5 miliardy eur, ale nová starostka Femka Halsema není z rozšířené prostituce v historickém srdci Amsterdamu nadšená.

I když neplánuje prostituci nijak zakazovat ani omezovat, chtěla by nechat pověstný Red Light District zrušit a rozpustit. Momentálně v historické části města existuje více než 370 světelných okének, ve kterých bys našel zejména ženy ze zahraničí toužící po slušném výdělku.

Každý rok se do Amsterdamu přijede podívat více než 18 milionů turistů. Starostka by chtěla návštěvníkům v centru ukázat spíše místní historii a kulturu namísto opilých mužů pokřikujících po ženách ve výlohách. Ačkoliv nizozemskému městu už mnohokrát vyčítali, zda není příliš otevřené, starostka si to nemyslí. Spíše se ptá, zda je Amsterdam otevřený dostatečně.

Její návrh zní tak, že nekonečné výklady plné obnažených žen by byly přesunuty a roztroušeny po celém městě. Momentálně je prostituce povolena právě ve čtvrti De Wallen, tedy Red Light District, a částech Singelgebied a Ruysdaelkade.

Starostka by nejraději rozmístila prostitutky do těchto čtvrtí a v centru se zaměřila spíše na turistické atrakce jako muzea či kulturní instituce. Dobrý nápad?

Domů
Sdílet
Diskuse