Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2018 19:06
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Do youtubera Taryho se obul celý český internet. Za nezodpovědnou a nebezpečnou jízdu autem se omluvil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jeden z nejznámějších českých youtuberů si vysloužil vlnu kritiky za jedno ze svých posledních videí.

Na českém YouTube to v posledních měsících žilo více než dost a suverénně největší rozruch způsobil Jirka Král, když všem fanouškům při dosažení milionu odběratelů oznámil, že s natáčením videí definitivně končí. Dlouhodobě se však velmi intenzivně mluví i o Tarym, který díky aktivitě a mírné kontroverzi získal obrovskou popularitu. Aktuálně se blíží k hranici 800 tisíc odběratelů, s čímž samozřejmě výrazně stoupá i zodpovědnost.

Právě s tou si v posledních dnech zahrával a všechno mu už spočítala široká veřejnost i skoro všichni čeští kolegové. Pochopitelně, každý z nich velmi dobře ví, že reakční video s tímto tématem bude mít velmi mnoho zhlédnutí, ale obecně je to celé velmi jednoduché a přešlap se dá shrnout v pár větách.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

Tary si ještě před zhruba šesti měsíci jako úspěšný youtuber koupil relativně drahé a rychlé Audi A7. Jako každý se i on chtěl přírůstkem v garáži pochlubit, a tak se rozhodl natočit video. V tom však všem svým odběratelům ukázal velmi nezodpovědnou a obzvlášť nebezpečnou jízdu, během níž opakovaně porušoval pravidla silničního provozu.

Kromě výrazného překračování rychlosti předjížděl v pravém pruhu a aby toho nebylo málo, nevzal si ani pevnou obuv. Dokonce nevěnoval dostatečnou pozornost řízení a jako bonus dokonce toto své chování kategorizuje jako bezpečné, neboť zná své auto. Nuže, posouzení už necháme na veřejnosti. Podařilo se mu tedy porušit hned několik pravidel silničního provozu, za což by možná mohl přijít o řidičský průkaz.

Tary sice původní video smazal, ale na YouTube se objevilo hned několik re-uploadů.

Samozřejmě, toto video vyvolalo bouřlivou diskusi a množství negativních komentářů, což Taryho přimělo k tomu, aby ho po pár dnech nadobro stáhl ze svého kanálu. Zároveň na svůj instagramový profil natočil sérii čtyř videí, kde se snažil toto řízení alespoň trochu vysvětlit.

Tvrdí, že video vzniklo už před půl rokem a aktuálně ho vydal kvůli tomu, že nemohl natočit nic jiného, protože je na dovolené. Před zveřejněním se prý na výsledek pořádně nepodíval a nezkontroloval ho, ale protože je prý tlačen do toho, aby byl aktivní, prostě potřeboval něco vydat.

Svého rozhodnutí prý lituje a omlouvá se. Opět zůstává jen na posouzení veřejnosti, zda bude ochotna respektovat tuto verzi. Platí však, že pokud by si za videem stál, mělo by to pro něj mnohem negativnější dopad. Rovnou se omluvil i za další video, protože ho lidé kritizovali za to, že své placené spolupráce neoznačuje jako propagované reklamy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 1/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 2/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 3/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 4/4, opravdu jsem nepřemýšlel nad následky svýho činu. Moc se omlouvám ještě jednou.

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

Video viděly za posledních pár dní stovky tisíc lidí, přičemž Taryho cílovka sestává spíše z nedospělých jedinců, kteří pravděpodobně jednou budou mít řidičský průkaz a zároveň ještě možná nedokážou kriticky vyhodnotit, zda bylo jeho jednání správné. Poděkování proto patří všem, kteří byli ochotni věnovat mu čas a zvednout pomyslný varovný prst, i když možná jen z vypočítavosti, resp. z vidiny jednoduše získaných views. Přece jen, je obrovský nepoměr mezi počtem zhlédnutí původního videa a jeho omluvy.

Poučit se z této chyby můžeme všichni, Tary nám totiž ukázal, jak to prostě nedělat. My bychom se měli za každých okolností vyhýbat nebezpečné, rychlé a nepřiměřené jízdě v dopravních prostředcích a youtubeři by měli ještě více kontrolovat, jaký obsah zveřejňují na své obrovské kanály. Do komentářů nám klidně napiš, co si o celém incidentu myslíš.

Na závěr ještě připojujeme dvě reakce, s nimiž se ztotožňujeme. Pokud tedy máš zájem prohlédnout si i další názory na tuto problematiku, ty od Petra a Candyho mohou být přínosné.

Domů
Sdílet
Diskuse