Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2019 22:01
Čas čtení 0:00
Vladimír Baško

Nap*ču Flex: Hadry OFF-WHITE, Supreme nebo tenisky Yeezy a Balenciaga jako svaté grály české mládeže

Nap*ču Flex: Hadry OFF-WHITE, Supreme nebo tenisky Yeezy a Balenciaga jako svaté grály české mládeže
Zdroj: instagram.com/munich_style
MÓDA ADIDAS BALENCIAGA
Uložit Uložené

Podívej se, jak mladí Češi a Slováci flexují na sociálních sítích, co je jejich svatým grálem a jak se budou oblékat za dva roky.

Názory prezentovány v článku nejsou názory celé redakce. Materiály slouží výhradně k edukativním účelům. Pokud jsi zastáncem některého ze stylů uvedených níže, nemusíš svůj šatník podpalovat, postačí, když si vstoupíš do svědomí.

Článek je samozřejmě výsledkem zakomplexovaného autora v kalhotách, jaké se nosily v osmdesátých letech v Jekatěrinburgu, který nemá dostatek sebevědomí ověsit se řetězy prodávanými na metráž někde v průmyslové části.

Pokud jsi nás poslední týdny sledoval, viděl jsi, jak se bude móda vyvíjet, jaké boty si pořídit do 4 000 Kč nebo nejdražší kousky českých a slovenských blogerek, takže je načase si pro změnu ukázat, jak se to dělat nemá. 

A takto se autor cítí při psaní článku. Ber na to ohled!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by A$AP Rocky (@asaprockymusic) on

Dnešní Nap*ču Flex je rozdělen do 3 podkapitol:
– jeho aktuální podoba ve světe, která do našich končin dorazí už tradičně za 2 roky;
– 10 trendů, které jsou pro mladé z našich končin posvátné, ale mohly by už konečně zmizet;
– stupidní pózy na sociálních sítích.

Móda se v několika uplynulých sezónách přetransformovala nezkrotným a těžko stravitelným způsobem. Trendy už nejsou jednoznačné, originalita se stala urážkou, o jakési aktuální podobě mluvit také nemůžeme.

S jistotou si však můžeme všímat návratu elegance se vším, co k tomu patří, tedy bohužel i s její odvrácenou stránkou – nefitující saka a kalhoty, oversized košile, nevhodná obuv, nesmyslné pózy...

Elegantní vlivy mladé lidi přímo pohltily ne zrovna nejšťastnější cestou. Uživatelé sociálních sítí musí být zkrátka vždy jiní, a tak jim je úplně jedno, že na internetu většinou pouze šaškují. Taková je však doba.

Elegance má být v první řadě vznešená a půvabná, člověk by měl volit co nejjednodušší outfit, aby ji nechal vyniknout. Ověsit se řetězy a sako svázat páskem z tebe automaticky dělá koště bez špetky vkusu a sebereflexe. Ale...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by eye (@sadturn) on

Řetízky na kalhotách byly sice vždy in, sám je občas zakomponuju do outfitu, osobně se mi v decentní míře líbí. Nedokážu pochopit pouze šílený styl, který je znásilňuje. Nemusíš přece vypadat jako zapřažený dobytek. Doplňky by měly minimalistickým způsobem ozvláštnit outfit, doplnit ho.

Na druhé straně: ať si každý nosí, co chce, budeme snášenliví, liberální... Nelíbí se nám však rozmach klonů, nevidíme důvod, proč by je měl někdo následovat. Základním kamenem vlastního stylu je totiž originalita, kterou dotyčný zapomněl asi ještě v děloze.

Rozumím, že dnes chce být každý jiný, v první řadě bychom ale měli zůstávat sami sebou, ne se za každou cenu lišit od ostatních, přitom paradoxně vypadat jako množství ostatních šašků ze sociálních sítí. Opět však netvrdíme, že být extravagantním je něco, co by mělo být zakázáno. I extravagance by však především měla jít ruku v ruce s originalitou.

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/vincent_duchapeau
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by 관 (@gaepig) on

Tričko navlečené na košili je také pozoruhodným fenoménem vhodným spíše do cirkusu než do ulic. Moderní společnost sice z principu bojkotuje všechno tradiční a zažité, košili bychom však rozhodně neměli, budu se opakovat, znásilňovat. Alespoň trochu úcty nám snad ještě zbývá.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @garmments on

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/alanrvy

Gosha Rubchinskiy se v módním průmyslu udržel díky své unikátní estetice, množství jeho přívrženců ji však nepochopilo úplně správně.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Iklem انظر الى وجهي (@iklem_ssird) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @garmments on


Všeho moc škodí, s doplňky v módě to platí dvojnásob. Decentní řetízek ale rozhodně zahazovat nemusíš.

Nap*ču (swag) flex #2: Jeho aktuálna podoba vo svete a 10 módnych trendov, ktoré by v našich končinách už konečne mohli vymiznúť
Nap*ču (swag) flex #2: Jeho aktuálna podoba vo svete a 10 módnych trendov, ktoré by v našich končinách už konečne mohli vymiznúť Zdroj: instagram.com/_gabrielgarcon

Tady ale končí sranda, nechcu přijít o kule...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @_gabrielgarcon on


Nějaké pokusy se vyskytují už i v našich končinách.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jirka Pop (@jirka__pop) on

Dalším rozšířeným trendem je schválně lajdácky zastrčená košile. Nerozumíme ani tomuto nutkání, jde o hotové barbarství. Jedna věc je jakýsi punk nebo mámvpičismus, tito jedinci to však dělají schválně, častokrát jim to před zrcadlem zabere podstatně více času, než kdyby se oblékli jako lidé.

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/sadturn

Košile po starším strécovi

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by @_gabrielgarcon on


10 svatých grálů českých hypebeasts

Ladislav Sinai (youtuber, moderátor): Kdybys udělal nějakou sondu do jejich oblečení, bude to třeba 10 kousků, které jsou jejich nějakej svatej grál, ale není to fashion, je to prostě flex – ekvivalent toho, že se vyfotíš s bankovkama.

Ladislav Sinai, český youtuber věnující se lifestylovým záležitostem, hudbě a módě, nám díky úvaze o deseti kouscích, kterými dnešní mladí lidé sice před sebou navzájem flexí, avšak v širším pojetí jde o omyl, vnukl nápad tuto sondu skutečně zrealizovat. Při procházení jednotlivých profilů jsme si uvědomili, že někdo na to musí poukázat.

V předmluvě zdůrazňujeme, že tyto kousky vůbec nemusí být špatné, nesprávné je jejich vnímání očima mladých lidí, častokrát ještě dětí, pro které jsou bohužel přímo modlami. Neoriginalita, stupidní pózy a slepé následování outfitů ze sociálních sítí z nich dělá důvod pro umístění v článku. Přece jen, už to není o swagu, ale o flexu: #youmustlearn.

Podotýkám, že mladé lidi obsažené níže v žádném případě nechceme urazit nebo zesměšnit, zdržujeme se kvůli tomu osobních komentářů, slouží pouze jako ilustrační materiál. Ve většině případů si kromě samotných kousků můžeš všímat i jejich vzájemného kombinování, doporučujeme tedy zbystřit pozornost.

A to je přesně to, co jsme zmínili výše – samotné kousky nemusí být špatné, jde o to, jak je zakomponovat do outfitu a zkombinovat s ostatními. Nejsmutnější na celé situaci je však to, že tyto děti jsou hrdými hypebeasts a stejným lookem se dokonce chlubí, viz níže.

Oblečení od OFF-WHITE

Trička a mikiny s nápaditým logem, v ideálním případě i s viditelným názvem značky, jsou každodenním chlebem mnoha mladých v našich končinách, okouzlily je až příliš. Jejich prostřednictvím prezentují svůj status, tedy pokoušejí se o to, bohužel však vzbuzují přesný opak a stávají se neoriginálními klony toho, co viděli na sociálních sítích. Virgil Abloh krmí svou cílovku vědomě, návrhy jsou účelově k dispozici během celého roku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Иаков (@akubajt) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Roman Resl (@roman.resl) on

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ダニエル・クバート (@neyl.psd) on

Pásek od OFF-WHITE

Virgil by se mohl více orientovat na Českou republiku než na Paříž. V každém případě, takzvaný industrial pásek se mezi mladými lidmi stal synonymem pro styl. Pokud ho máš, jsi ve třídě za největšího frajera. A abych nezapomněl, je úplně jedno, kde a jak ho nosíš, třeba i omotaný kolem nohou alebo len tak s chlebíkom, flex.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Fit Battles (@fitbattles.eu) on

napicu swag
napicu swag Zdroj: instagram.com/martyy31_

Yezy Boost 350 V2

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 62204 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Zpět
Sdílet
Diskuse