Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2019 12:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

V této firmě dostanou svobodné ženy po třicítce týden volna navíc, aby si našly partnera

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šťastnější ženy prý podávají lepší pracovní výkony.

Svobodné ženy po třicítce vnímá čínská společnost trochu jinak než v našich končinách. Pokud si tam žena nenajde muže a nevdá se před oslavou 30. narozenin, obvykle je považována za osobu, o kterou již není velký zájem.

Dvě společnosti z čínského města Chang-čou si však uvědomují, že stále více žen se v dnešním světě soustředí na kariéru, a tak jim na vztahy nezbývá příliš mnoho času.

Hangzhou Songcheng Performance a Hanghzhou Songcheng Tourism Management, jak znějí jména těchto společností, umožní svým svobodným zaměstnankyním po třicítce vzít si o 8 dní více volna než běžným zaměstnancům.

Argumentují slovy, že velké množství žen ve společnostech pracuje na interních pozicích, kde nemají až tak mnoho kontaktu s okolním světem, a proto se musí začít soustředit i na své soukromí.

V tejto firme dostanú slobodné ženy po 30-tke týždeň voľna navyše, aby si našli partnerov
V tejto firme dostanú slobodné ženy po 30-tke týždeň voľna navyše, aby si našli partnerov Zdroj: tumblr

V Číně budou již 5. února oslavovat Čínský nový rok, během nějž mají zaměstnanci volno 7 dní, ale tyto ženy si budou moci odpočinout dalších 8 dní navíc. Pokud však budou mít potřebu uvolnit se i po 8 dnech určených ke hledání lásky, mohou svého zaměstnavatele o takové volno požádat.

Zaměstnanci společnosti, která v Číně provozuje jeden z největších zábavních parků zaměřených na tamní historii starou více než 1000 let, přijali iniciativu s velkou radostí.

Zástupci společnosti konstatují, že v ní pracuje přibližně stejný poměr mužů i žen, a tak tentokrát musí klást důraz na to, aby i svobodné ženy vstoupily do vztahu. Věří totiž, že šťastnější pracovníci podávají v zaměstnání lepší výkony.

Domů
Sdílet
Diskuse