Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2019 15:51
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Ukousl netopýrovi hlavu, vypil 4 láhve koňaku za den. 20 zajímavostí o Ozzy Osbournovi

Ukousl netopýrovi hlavu, vypil 4 láhve koňaku za den. 20 zajímavostí o Ozzy Osbournovi
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:OzzyOsbourne-1.jpg" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">wikimedia.org</a>
HUDBA HUDBA
Uložit Uložené

Legenda z Anglie bezpochyby patří mezi nejkontroverznější postavy hudební scény.

Ozzy Osbourne je dnes již starý 70letý pán. Trochu nahluchlý, člověk k němu musí přijít opravdu blízko, aby slyšel. Je náchylný na nemoci, trpí Parkinsonem. Zdraví ho už příliš neposlouchá. Vždyť proč také? Sám tvrdí, že je překvapen, že se dožil tak vysokého věku, kdy 40 let jen pil, bral drogy a bavil se.

John Michael Osbourne se narodil 3. prosince do chudé rodiny. Byl čtvrtý ze šesti dětí, žili v malém domě v Birminghamu. Ozzy nikdy nebyl dobrý ve škole a odmalička miloval hudbu.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne),

Sólová kariéra ho vystřelila na vrchol

Začal zpívat s kapelou Earth, která se později přejmenovala na Black Sabbath. Věnovali se rocku a často experimentovali se zesíleným zvukem a tvrdšími akcenty. Díky nim vznikl nový hudební styl hard rock.

Kapela vydala v roce 1970 své debutové album a postupně začala získávat na popularitě. Důkazem je i koncert o čtyři roky později, kapela si zahrála na California Jam před 250 000 fanoušky. V roce 1979 se ale s ostatními členy Black Sabbath nepohodl a dal se na sólovou dráhu, což se mu nakonec vyplatilo. Byl komerčně mnohem známější, lidé ho začali pro jeho výstřední chování milovat.

Vydal několik alb, každé z nich dosáhlo milionových prodejů. V roce 1983 koncertoval na US Festivalu před 250 000 lidmi. Vystoupil i na legendárním Live Aid a v roce 1989 vystoupil na Moscow Music Peace Festival, což byl první velký rockový koncert hudebních hvězd ze západu na území SSSR.

Šílená rodina

V roce 1996 založil se svou druhou ženou Sharon Ozzfest – festival věnovaný hard roku. Část zisku organizátoři věnují každoročně na charitu.

V roce 1997 se zpěvák k Black Sabbath vrátil. V roce 2006 ho jako člena kapely uvedli do Rock'n'rollové síně slávy. Jako sólový umělec vydal jedenáct alb, poslední s názvem Scream uvedl na trh v červnu 2010.

Ozzyho první manželkou byla Thelma Mayfair, rozvedli se v roce 1981. Má s ní dceru Jessicu a syna Louise. Zpěvák si později začal s dcerou svého manažera Dona Ardena Sharon. Jejich rodinný život byl místy pořádně šílený a bouřlivý. Ozzy se dokonce dostal i před soud, Sharon škrtil a vyhrožoval jí, že ji zabije. Mají spolu tři děti – dcery Aimee a Kelly a syna Jacka. Poslední jmenovaný pomohl tátovi v roce 2010 napsat autobiografickou knihu, která svého času patřila mezi bestsellery.

Sepsali jsme pro tebe dvacet zajímavostí, které bys měl o této rockové legendě vědět.

  • Ozzy měl letos koncertovat po Evropě spolu s Judas Priest. Zdraví mu to však nedovolilo. „Slibuji, že turné s Judas Priest dokončím. Právě ho přesouváme na začátek září,“ uvedl Ozzy.
  • Jednou skoro zemřel. Ne však kvůli drogám či alkoholu, ale při natáčení klipu. V roce 1984 mělo v klipu vybuchnout zrcadlo. Nešťastně se jeden ze střepů zasekl zpěvákovi přímo do krku, což Ozzymu způsobilo trvalé následky.
Domů
Sdílet
Diskuse