Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2019 8:41
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

NASA chce najít mimozemský život. Zakládá speciální centrum plné expertů

ZAJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložit Uložené

Renomovaná instituce znovu podporuje své pátrací úsilí.

Pokud řekneš, že věříš v existenci mimozemských civilizací, tak jsou dva nejčastější druhy reakce od druhých lidí – buď se ti vysmějí, nebo sdílejí podobnou víru. Myslíš si, že „tam nahoře“ existují další inteligentní formy života? Nejsi sám. Například ani americká NASA by se ti nevysmála. Sama se totiž uchýlila k zajímavému kroku.

Za tímto účelem vzniklo Center for Life Detection Science (zkratka CLDS). Vznik nového centra si klade jasný cíl. Najít odpověď na věčnou otázku, zda jsme ve vesmíru sami. Ve struktuře budou působit nejen specialisté přímo z NASA, ale budou spolupracovat s externími osobami. Mezi ně se řadí další odborníci. Na začátek z Georgetown University a Georgia Tech University.

Vypadá to tak, že NASA to s hledáním mimozemšťanů myslí vážně a nejde už jen o nějaké sci-fi. Orientovat se budou na vzdálené ledové měsíce, exoplanety a další známá místa, kde se může vyskytovat život.

Domů
Sdílet
Diskuse